Anslut dig till vårt nätverk!

Sysselsättning

Informellt möte för sysselsättningsministrarna i Milano

DELA MED SIG:

publicerade

on

EU-flaggSocial utslagning, europeisk arbetslöshetsersättning och arbetskraftens rörlighet är de centrala frågorna på informellt möte om anställning fortsätter i Milano idag (18 juli).

EU:s 28 sysselsättningsministrar träffades i Milano torsdagen den 17 juli och fortsätter idag med sina diskussioner om utvecklingen av Europa 2020 i kontrast till fattigdom och social utestängning. Arbetskraftens rörlighet och hypotesen om ett europeiskt arbetslöshetsstöd är några av de nyckelämnen som minister Poletti kommer att uppmärksamma sina europeiska kolleger.

Idag, på Mico Conference Centre på Piazzale Carlo Magno, Milano, från 9 till 30, kommer ministrarna att delta i två workshops ägnade åt arbetskraftens rörlighet, automatiska stabilisatorer och det europeiska subventionssystemet. En efterföljande plenarsession om social ekonomi kommer att äga rum kl. 11. Presskonferensen för minister Poletti och kommissionären för sysselsättning, sociala frågor och integration László Andor är planerad att äga rum kl. 11.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend