Anslut dig till vårt nätverk!

Konferensen för perifera kustregioner i Europa (CPMR)

Med Maritime Projects Launch Event: En integrerad maritim strategi mot Blue Growth in the Med

DELA MED SIG:

publicerade

on

marina-med-kickoff-300x225De 14 Med Maritime-projekten som godkändes av Med-programmet under dess senaste ansökningsomgång i oktober 2013 och som handlar om havsinnovation och ekonomisk utveckling (prioritet 1), miljöskydd (prioritet 2), transport och tillgänglighet (prioritet 3), och styrning och politisk respons (prioritet 4), lanserades tillsammans senast den 15-16 juli i ett gemensamt evenemang i Frankrike den 15 mars, värd för 16 mars.

Arrangerat av COM&CAP MarInA-Med-projektet (den enda gemensamma kommunikations- och kapitaliseringsåtgärden godkänd under prioritet 4), samlade lanseringsevenemanget mer än 80 deltagare från de 14 projekten, som representerade forskningscentra, regionala och lokala myndigheter, privata enheter och hamnmyndigheter, bland andra. Den syftade till att presentera handlingsplanen som beskriver de kommunikations- och kapitaliseringsaktiviteter som ska genomföras för att främja blå tillväxt. Samtidigt inleddes korsbefruktningsdynamiken som förutsågs av COM&CAP MarInA-Med-projektet för att påbörja informationsutbyte för att dra fördel av de 14 projekten, främja framtida synergier även med externa nyckelintressenter och främja det integrerade tillvägagångssättet i denna senaste ansökningsomgång.

Dessa korsbefruktningsaktiviteter, uppdelade i ett projekt "speed-dating"-upplevelse (totalt 91 möten för projekten för att ta reda på varandra, deras respektive mål och resultat) och fem tematiska arbetsgrupper (som ska kopplas till olika kommunikations- och kapitaliseringshändelser under hela året) gjorde det möjligt för de 14 projekten att börja reflektera över hur korsning av deras resultat, aktiviteter och påverkansåtgärder skulle kunna bidra till det integrerade främjandet av blå tillväxt i Medelhavet. Den kommande kommunikations- och kapitaliseringspublikationen från COM&CAP MarInA-Med-projektet kommer därför att vara testversionen av dess nyhetsbrev, som kommer att skickas ut i slutet av juli. Detta nyhetsbrev kommer att presentera projekten och målet för Med-programmets uppmaning till en integrerad havsstrategi i Medelhavet, och kommer att vara den första av olika publikationer och verktyg som ska kompletteras av COM&CAP MarInA-Med-projektet och utnyttjas av de andra 13 projekt för att nå detta mål.

Faktum är att en webbplattform – som ska lanseras i september 2014 – kommer också att användas som ett centraliseringsverktyg för projekten för att kommunicera och sprida sina resultat till relevanta identifierade mål såsom EU-institutioner, regionala och lokala myndigheter, den privata sektorn, byråer, hamnmyndigheter, EU-samarbetesprogram, etc. COM&CAP MarInA-Med-projektet kommer att ta fram alla målen för Paper-verktygen och utarbeta verktygen för att ta fram en utarbetad och publiceras i slutet av projektets genomförande (planerad i maj 2015).

I denna mening och efter detta fruktbara lanseringsevenemang, ser IMC-CPMR, tillsammans med COM&CAP MarInA-Meds ledande partner, Generalitat de Catalunya, och de andra partnerna AVITEM, Molise-regionen och ARCO LATINO, fram emot att fullfölja detta initiativ för en integrerad maritim strategi för Medelhavet, för att framgångsrikt kunna delta i Co2014-programmets genomförande av Co2020-programmet. .

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend