Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Kvalitetslivsmedelsprodukter: Två nya produkter får EU-skydd

DELA MED SIG:

publicerade

on

szynka-i-cebularze-019Europeiska kommissionen har godkänt tillägget av två nya kvalitetsjordbruksprodukter till registret över skyddade ursprungsbeteckningar (PUB) och skyddade geografiska beteckningar (SGB).

Dessa är, för Polen, Cebularz lubelski (SGB) (avbildad), ett runt tunnbröd från provinsen Lublin gjort på vetemjöl och toppat med ett lager tärnad lök och vallmofrön och, för Sverige,upplands (SUB), ett typiskt rustikt bröd gjort på råg och vete blandat med sirap i Upplands län, på östra Sverige. Valörerna kommer att läggas till till listan över mer än 1,200 XNUMX produkter som redan är skyddade.

För mer information: se webbsidor på kvalitetsprodukter och DÖRR  databas över skyddade produkter.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend