Anslut dig till vårt nätverk!

Elektroniska cigaretter

Svar på WHO:s förslag om reglering av e-cigaretter

DELA MED SIG:

publicerade

on

140424-ecigbiz_1508_26b3acd059dd0760f97dbd05b1511c20Yttrande

Idag (26 augusti) har Världshälsoorganisationen (WHO) publicerade sin rapport om e-cigaretter och deras förslag till framtida reglering av e-cigaretter. En kopia av rapporten kan vara hittade här..

Som företrädare för kampanjen Save E-cigs, en organisation som driver kampanjer på uppdrag av vapers (e-cigarettanvändare), deras vänner och deras familjer, är vi särskilt oroade över förslag om att reglera e-cigaretter som både en tobaksprodukt och ett läkemedel produkt, ett förbud mot användning av aromer i e-vätska, och ett förbud mot användning av e-cigaretter inomhus.

Spara E-Cigs Campaign Manager Katie Knight sa: "E-cigaretter är varken ett läkemedel eller en tobaksprodukt, de är helt enkelt ett gångbart alternativ till konventionella tobaksprodukter som miljontals nuvarande och före detta rökare globalt litar på för att förhindra dem att återvända till att röka cigaretter. Vi är därför mycket oroade över att många av WHO:s förslag, av vilka några går emot oberoende och trovärdig vetenskaplig forskning, helt enkelt kommer att leda till att många befintliga vapers återvänder till rökning. Detta kan inte vara vad WHO vill. Vi uppmanar WHO att tänka om och att engagera sig med vapers som trots allt är de som påverkas mest av dessa förslag.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend