Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Pågående arbete: Vad parlamentet kommer att fokusera på under de kommande månaderna

DELA MED SIG:

publicerade

on

ParlamentetTillbaka till jobbet efter sommaruppehållet, Europaparlamentet har massor i sin låda: klimatförändringar, utrikespolitik, illegal invandring, flyktingar, EU:s budget för 2015, granskar den nya Europeiska kommissionen som ska ledas av Jean-Claude Juncker...
 
Även om Juncker är på plats som tillträdande ordförande för kommissionen och Federica Mogherini föreslogs som EU:s nästa höga representant för utrikesfrågor, måste kommissionärskollegiet fortfarande formellt nomineras av Juncker och bedömas och röstas fram av parlamentsledamöterna. De första utfrågningarna i parlamentet kunde börja redan i slutet av september.

Utrikespolitik kommer också att vara ett viktigt diskussionsämne, efter kriserna i Ukraina, Irak och Gaza.

När det gäller klimatförändringar kommer Europaparlamentet att fokusera på att minska koldioxidutsläppen och stimulera ekonomin med låga koldioxidutsläpp. Eftersom Europa importerar mer än 2 % av sin gas och 60 % av sin olja, kommer en annan nyckelfråga att öka energisäkerheten.

De oundvikliga debatterna om EU:s budget för 2015 kommer också att återupptas. Medan EU försöker gå från åtstramning till tillväxt, kommer skapande av arbetstillfällen – särskilt för unga – att förbli en prioritet.

Med Italien som ansvarar för rådets ordförandeskap fram till slutet av året kommer ansträngningar att anta en mer enhetlig reaktion på att ta itu med illegal invandring och det ökade antalet flyktingar att vara ett av de heta ämnen som ska diskuteras.

Till sist, vem kommer att följa i fotspåren av Malala Yousafzai, vinnare av förra årets Sacharovpris? Kandidater till detta pris kommer att tillkännages i september. Och vilken film vinner parlamentets Luxpris?

Mer information

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend