8 miljoner européer lånar sin röst till stöd för barn i nödsituationer tillsammans med EU och UNICEF

UNI158201d"Voices of barn i nödsituationer", en gemensam kampanj för EU och Unicef ​​för barn i nödsituationer infördes till EU: s medlemsstater i Rom idag vid ett informellt möte i arbetsgruppen för humanitärt bistånd av EU-rådet. Ceremonin leddes av den italienska EU-ordförandeskapet, som äger rum på italienska utrikesministeriet och utvecklingssamarbete.

"Hittills har 8 miljoner europeiska medborgare delat dessa barns röster genom sina egna digitala nätverk. Kampanjen har redan nått över 143 miljoner människor genom andra media, vilket överstiger alla våra förväntningar, säger UNICEF Brussels Office Office, Philippe Cori, som deltog i ceremonin.

I en kommentar till EU-perspektiv, Europeiska kommissionens humanitära bistånd och civilskydd (Echo) generaldirektör Claus Sörensen sade: "EU och Unicef ​​har blivit strategiska globala partners i humanitärt bistånd. Men för att upprätthålla denna livräddande samarbete, måste vi investera i att hålla det starka stöd vi nu njuta av allmänheten inom EU. Det är därför jag glada genom enastående framgång för denna kampanj. "

Ceremonin värd, generaldirektör för utvecklingssamarbete Giampaolo Cantini, tillade: "" Voices of Children "bör vara" röster oskuld "och inte" Voices of war ". EU-Unicef ​​kampanj presenterar illdåd av krig, genom berättelser om pojkar och flickor lider alla typer av brutalitet. Vi måste skydda dem och stoppa våldet, som hotar framtiden för en hel generation. "

Bakgrund

Vårt "Voices of barn i nödsituationer" kampanj ger barn som drabbas av naturkatastrofer och konflikter möjlighet att uttrycka sig och berätta för sina historier till en global publik. Förstärkt genom nationella kändisar och publicerat på sex dedikerade webbplatser, sociala nätverk och traditionella medier kan allmänheten förstärka "barns röster" genom att "låna" sina Facebook profiler till ett av barnen i kampanjen.

Kampanjen lanserades på 15 maj 2014, genomfördes i samarbete med UNICEF, EU-kommissionen och sex europeiska UNICEF nationella kommittéerna (Grekland, Irland, Italien, Polen, Slovenien, Spanien) och deras goodwillambassadörer.

Den speciella fokus kampanjen vilar på tre barn: Aya (från Syrien), Michel (Från Filippinerna) och Chamsia (Från Tchad) där EU och Unicef ​​partner att föra välbehövlig humanitär hjälp. De viktigaste kampanj videor börjar med UNICEF Goodwill ambassadörer, reciterade en del av barnets berättelse som hon / han har slagit sig ihop med.

Europeiska kändisar som Ewan McGregor (United Kingdom), Gaia Amaral (Italien), Pau Gasol (Spanien), Imanol Arias (Spanien), Robert Lewandowski (Polen), Evanna Lynch (Irland), Boštjan Nachbar (Slovenien), och Pavlos Tsimas (Grekland) har varit aktivt involverad i kampanjen, främja barns berättelser. Medborgare i världen har dela dessa historier genom sina egna sociala medier, till stöd för dessa barns modiga kamp.

Besök hemsidan och ge din röst!

Om UNICEF

UNICEF främjar rättigheter och välfärd för alla barn, i allt vi gör. Tillsammans med våra partner, arbetar vi i 190 länder och territorier att omsätta detta åtagande i praktisk handling, med fokus särskilda ansträngningar på att nå de mest utsatta och utslagna barn, till gagn för alla barn, överallt.

För att veta mer om EU-UNICEF partnerskap för barn klicka här.

Om EU

Europeiska kommissionen finansierar hjälpinsatser till offer för naturkatastrofer och konflikter runt om i världen. Kommissionens stöd bygger på principerna om humanitet, neutralitet, opartiskhet och oberoende. Europeiska kommissionen är bland UNICEF största biståndsgivare. I 2013 ensam, under förutsättning att det nästan 100 miljoner € för UNICEF projekt för att hjälpa barn.

EU har ett nära samarbete med UNICEF i över 20 år att utöka omedelbar hjälp till barn och kvinnor som drabbats av humanitära kriser. Den starka partnerskap har gynnats miljoner i över 55 länder med näring, sjukvård, vatten, sanitet och hygientjänster, barnskydd i nödsituationer, kontantöverföringar, utbildning, katastrofriskreducering, beredskap och motståndskraft byggnad.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , , , , ,

Kategori: En framsida, Barnomsorg, EU, Europeiska kommissionen, Humanitärt bistånd, Humanitärt bistånd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *