Anslut dig till vårt nätverk!

Luftkvalitet

#Europeiska parlamentet denna vecka: Storbritanniens folkomröstning, Nato, bilutsläpp

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europa-parlamentet-hemicycle

Ledamöterna debatterar den brittiska folkomröstningen om landets EU-medlemskap onsdagen den 24 februari under denna månads plenum i Bryssel. Dessutom finns en offentlig utfrågning om hur man testar bilavgaser samt en diskussion om vapenkontroller. Samtidigt träffar parlamentsledamöterna tisdagen den 23 februari Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg och EU:s utrikeschef Federica Mogherini.

Plenum

Ledamöterna träffas för en plenarsession i Bryssel onsdagen den 24 februari och torsdagen den 25 februari. De Storbritannien folkomröstning om EU-medlemskap ska debatteras på onsdag efter förra veckans EU-toppmöte. Efter två dagar av intensiva samtal kom Storbritannien och de andra medlemsländerna överens om att om landet den 23 juni röstar för att stanna kvar i EU, kommer det att ha rätt att tillfälligt begränsa migrantbidrag, lättare kunna blockera oönskade regleringar och inte diskrimineras för att inte vara i euroområdet.

Dessutom röstar parlamentsledamöterna om åtgärder för att erbjuda arbetssökande bättre tillgång till jobberbjudanden över gränserna

Även under plenarmötet röstar parlamentsledamöterna om ett förslag att tillfälligt höja mängden olivolja som kan importeras tullfritt från Tunisien. De kommer också att diskutera och rösta om rekommendationer för fortsatta samtal om ett frihandelsavtal med landet.

Kommittéer

Annons

 På tisdag håller miljönämnden en offentlig utfrågning med intressenter om bilutsläppstester. I februari beslutade parlamentsledamöterna att inte lägga in sitt veto mot en delegerad akt som föreslog att tillfälligt höja NOx-utsläppsgränser för dieselbilar efter att kommissionen lovat att inkludera en översynsklausul.

 Smakämnen kommittén för den inre marknaden diskuterar tisdagen den 23 februari vapenkontroll i EU. Syftet är att hålla bättre koll på skjutvapen och säkerställa bättre tillsyn över vapenköp.

 Utrikesutskottet och säkerhets- och försvarsutskottet träffar Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg tisdagen den 23 februari. Nato har uppmanats att ta en aktiv roll i att hantera flyktingströmmarna i östra Medelhavet.

Även tisdagen den 23 februari diskuterar utrikesutskottet nya händelser med EU:s utrikeschef Federica Mogherini.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend