#EuropeanParliament Denna vecka: Storbritannien folkomröstningen Nato, utsläpp från bilar

Europeisk parlamentet och plenisalen

Debatt den brittiska folkomröstningen om landets EU-medlemskap på onsdag 24 februari under denna månads Bryssel plenum. Dessutom finns det en offentlig utfrågning om hur man testar utsläpp från bilar samt en diskussion om vapenkontroller. Samtidigt på tisdag 23 februari ledamöterna träffar Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg och EU: s utrikes chef Federica Mogherini.

Plenum

Ledamöterna träffas för plenum i Bryssel på onsdag 24 Febraury och torsdag 25 februari. De Storbritannien folkomröstning om EU-medlemskap är att debatteras på onsdag efter förra veckans EU-toppmöte. Efter två dagars intensiva samtal, Storbritannien och andra medlemsstater överens om att om landet röstar om 23 juni att stanna kvar i EU, kommer det att ha rätt att tillfälligt begränsa migrerande socialbidrag kunna lättare blockera oönskade regler och inte diskrimineras för att inte vara i euroområdet.

I tillägg ledamöterna rösta om åtgärder för att erbjuda arbetssökande bättre tillgång till jobberbjudanden över gränserna

Även under plenum ledamöterna rösta om ett förslag om att tillfälligt öka mängden olivolja som kan importeras tullfritt från Tunisien. De kommer också att diskutera och rösta om rekommendationer för ytterligare samtal om ett frihandelsavtal med landet.

Kommittéer

På tisdagen håller miljöutskottet en offentlig utfrågning med intressenter om bilutsläppstester. I februari beslutade parlamentsledamöterna att inte vetoa en delegerad akt som föreslår tillfälligt att höja NOx utsläppsgränser för dieselbilar efter det att kommissionen lovat att inkludera en klausul om översyn.

De utskottet för den inre marknaden diskuterar på tisdag 23 februari vapenkontroll i EU. Målet är att hålla bättre koll på skjutvapen och säkerställa en bättre kontroll av vapeninköp.

Den utrikesutskott och säkerhets- och försvarsunderkommitté träffar Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg på tisdag 23 februari. Nato har blivit ombedd att ta en aktiv roll i hanteringen av tillströmningen av flyktingar i östra Medelhavet.

Också på tisdag 23 februari utrikesutskott diskuterar ny utveckling med EU: s utrikespolitik chef Federica Mogherini.

Taggar: , , , , , , , , , , , , ,

Kategori: En framsida, Luftkvalitet, Brexit, CO2 utsläpp, EU, Europaparlamentet, UK