Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

#Brexit: Att lämna EU kan innebära risk för upp till 50,000 XNUMX brittiska tillverkningsutbildningar, säger Labour

DELA MED SIG:

publicerade

on

Fotolia_23546783_Subscription_XL_montage_lowres_0Omkring 50,000 23 tillverkningsutbildningar i Storbritannien är beroende av export till EU och kan utsättas för risker om Storbritannien röstar för att lämna EU, kommer Labour In for Britain-kampanjen att varna tisdagen den XNUMX februari.

I ett tal på Airbus i Bristol den 23 februari kommer Alan Johnson att redogöra för Labours fall för Storbritannien i Europa. Han kommer att hävda att Storbritanniens EU-medlemskap stödjer jobb och tillväxt, inklusive inom nyckelsektorer som tillverkning och högteknologisk industri.

Alan Johnson förväntas säga: "För brittiska tillverkningsjobb är vårt EU-medlemskap helt avgörande. Två tredjedelar av de brittiska jobben inom tillverkning är beroende av efterfrågan från Europa. Det är två tredjedelar av vår tillverkningsbas som är beroende av den inre marknaden och Storbritanniens medlemskap i EU. Det är över en och en halv miljon tillverkningsjobb här i Storbritannien.”

”Och vänder mig specifikt till lärlingar inom tillverkningsindustrin, och jag är glad att se några av er här idag, cirka 50,000 XNUMX lärlingar arbetar idag med att tillverka lärlingsutbildningar som är beroende av handel kopplat till vårt EU-medlemskap. Det är 50,000 XNUMX lärlingsplatser som är beroende av vårt EU-medlemskap och att lämna EU kan äventyra dem. 

"För var och en av dessa lärlingar, som skaffar sig kompetens, tjänar en bra lön och arbetar mot en karriär, kan vi inte svika dem, vända ryggen åt världen och skära bort brittisk tillverkning och industri från deras största exportmarknad."

 

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend