Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

#UKinEU: Det är dags att utropa Eurosceptics som hävdar att de talar för Storbritannien, men i själva verket bara representerar en bråkdel av människor, säger Labour-parlamentsledamöter

DELA MED SIG:

publicerade

on

WillmottI en debatt i dag om EU-toppmötet och den kommande folkomröstningen sade Glenis Willmott, ledamot i arbetet i Europaparlamentet: "För länge har politiker i Storbritannien undanröjt de stora argumenten om Europa."

Hon tillade: "Vi har tillåtit att debatt domineras av de på andra sidan denna kammare, av dem som är villiga att sticka rädsla och dela upp samhällen för att driva sin ideologiska agenda framåt, av dem som går tungt på retoriken och bluster , men har brist på faktiska svar när de frågas om deras alternativ till att Storbritannien håller huvudet högt som en aktiv och ledande medlem av EU.

"Det är dags att vi ropar ut de som hävdar att de talar för Storbritannien - men som i själva verket endast representerar en bråkdel av det brittiska folket. Det är dags att vi ropar ut de som hävdar att de gör ett patriotiskt fall - men som argumenterar för en kurs av åtgärder som skulle försämra vårt lands ställning i världen. Det är dags att vi ropar ut de som hävdar att de bryr sig om arbetande människor - men driver på valet som innebär mindre arbetssäkerhet och färre arbetsrättigheter.

"Det är därför Labour redan är där ute, går från dörr till dörr, gata till gata och gör saken, inte bara för att Storbritannien ska förbli medlem i EU, utan också att vara en ledande aktör i Europa."

Willmott sa också: "Tack vare kampanjer från Labour och fackföreningar har vi kunnat blockera tidiga ansträngningar från Tories för att försvaga arbetarnas rättigheter som en del av deras förhandlingar - och dessa rättigheter till betald semester, lika lön, en säker arbetsplats, kommer att innehålla fram och mitt i vår kampanj för att stanna kvar.

"Och vi kommer att göra ett positivt argument om Storbritanniens plats i världen. Om det faktum att Storbritannien, allt från miljö till ekonomi, är starkare när de arbetar tillsammans med sina europeiska partner.

"Det finns fortfarande mycket vi kan göra för att få Europa att fungera bättre för våra väljare. Ingen borde vara under någon illusion. Efter att folkomröstningen har vunnits, efter det att lagstiftningen som godkändes vid detta toppmöte är godkänd, är vårt jobb med att reformera Europa inte gjort. Men för att Storbritannien ska kunna påverka denna process måste vi ha en plats vid bordet. Så för Storbritannien och för Europa kommer vi att kämpa med varje andetag för att vinna. "

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend