Anslut dig till vårt nätverk!

Aktuell artikel

#Libyen: "Libyens folk är dina partners i kampen mot ISIS"

DELA MED SIG:

publicerade

on

Libyens premiärminister

Jag skriver från mitt kontor i Tripoli som premiärminister för regeringen här i Libyens nationella huvudstad.

(av premiärminister Khalifa Mohamed Al Gwheil, National Salvation regeringen, Libyen)

Utanför mitt fönster är det tyst, det är bra eftersom Tripoli dessa dagar är säkrare. Men det betyder också att den ekonomiska aktivitetens surrande måste vara startat om med våra västerländska partners.

Vissa utomstående har tagit till att kalla oss den rivaliserande administrationen till so-called ‘internationally recognised government’ in Tobruk. But we are alla libyer, vi är ett folk i vår tro på vårt land, en familj öst, väst och söder.

Det är därför upprepade ansträngningar från FN, hur välmenande de än är, att införa en ny struktur utifrån på oss, för att berätta för oss hur vi ska sköta oss, har misslyckats. Enkelt uttryckt är det olagligt, det kan inte fungera. Libyer från stammar och regioner över hela landet avvisar det. Det är emot vårt historiska tradition att göra saker för oss själva.

Det är dags att gå vidare.

Annons

Det är därför vi, folket i Libyen, 2015 etablerade en ny rörelse för enhet och försoning kallad Libyen-Libyen Dialog. För att avsluta konflikter och återförenas och återuppbygga vårt land från botten och upp. Tiotals rådhusmöten har ägt rum, runt om i landet kan man kalla det Libya’s version of caucus voting in Iowa, where neighbours come together att bekräfta principerna för dialogen för alla libyer. Dom är:-

  1. nationell och regional säkerhet under en central myndighet, där ledning och kontroll av militära styrkor riktas i kampen mot ISIS  
  2. politisk uppgörelse mellan regeringarna och parlamenten, som den valda representanter för det libyska folket, baserade i Tripoli, och
  3. social utveckling och ekonomisk förnyelse i partnerskap mellan centrum och lokala samhällen med hjälp av våra västerländska vänner.

Ett historiskt avtal mellan parlamenten undertecknades i slutet av förra året arbeta tillsammans och skapa en ny konsoliderad myndighet i Tripoli. A enad och samordnad demokratisk institution, omgiven av en säker zon, i uppdrag att producera politisk pluralism, social försoning och ekonomisk förnyelse.

När FN:s ingripanden misskrediteras, är det nu dags Libyer, som talar och agerar med en röst, för att ta kontroll.

Hjärtat i Dialogen är säkerhet, där all militär, polis och intelligens kommer att förenas, bekämpa terror, skydda vår gränser från illegal migration och ger större säkerhet för alla medborgare.

Bara förra veckan tiotusentals av våra människor från hela landet kom till Tripoli för att fira 5-årsjubileet som avslutade revolutionen. Vi samlades fredligt, som en nation. Det var säkert.

Med tusentals av mina landsmän kämpade jag i revolutionen för att få slut på tyranni och förtryck. Vi var inte fria. Idag är vi fria även med alla svårigheter och hårt arbete framför oss, vi är ansvariga över våra liv och framtid. Mer än 5000 XNUMX av våra medborgare dog för att ge oss denna chans.

Libyen är rikt på resurser och talanger. Det vi vill är att jobba med vårt vänner i väst att återuppta investeringar och handel, för att återöppna ambassader i vårt land, för att påminna utomstående om vad som gör oss fantastiska.

Varje dag ser vi större bevis på att framsteg går framåt som ett Land. Vårt nationella oljebolag fortsätter att verka och attrahera kapital trots alla problem med korruption och misskötsel från det förflutna. Fler och nya flyg kommer in och ut från Libyen. Löner pågår betalas över hela landet för offentligt anställda, medan nya revisionssystem är det införs för att öka ansvarsskyldigheten. Sjukhusen börjar att få de mediciner de behöver. Centralbanken är verksam. Libyen Investment Authority gör affärer.

Visste du att vi tar hand om mer än 20,000 XNUMX illegala invandrare, tillhandahålla tak över huvudet och mat, utan hjälp hittills från internationellt byråer. Vi gör detta som en del av vår religiösa tro och tro från vår egen erfarenhet av att visa värdighet.

Sedan nästan ett år tillbaka har jag hållit regeringsmöten runt om land, möte med stamledare, byäldste och grannskap invånare. I varje samhälle finns en plan för att hjälpa till att skapa nya utveckling. Varje projekt kombinerar ett lokalt och nationellt engagemang för arbeta tillsammans, en sann delning av intäkter, resurser och ansvar.

Det fungerar. Vi återöppnar fabriker och skapar zoner för fri handel löper från norr till söder, ombyggnationer av hamnar gör dem fler konkurrenskraftig.

Något som upprepas vart jag än reser i Libyen av vårt folk är att ask me why outsiders have ‘tried to fail Libya.’ It is a hard question. I säga att det var det förflutna. Nu vi ha en ny start och börja med vår Libyen Libyen Dialog. Tillverkad för Libyen av libyer. Vi vill och behöver dig jobba med oss. Tiden är rätt. Vi inbjuder dig att komma och vara en del av det.

Författaren är premiärminister och försvarsminister i Libyen's nationell Frälsningsregeringen och har haft dessa poster sedan mars 2015.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend