Anslut dig till vårt nätverk!

Brott

#Russia: Verhofstadt organiserar rockkonsert för ett fritt Ryssland

DELA MED SIG:

publicerade

on

df4ed156348e47a8870b935352d10491_Guy_Verhofstadt

I slutet av februari kommer att markera ettårsdagen av mordet på Boris Nemtsov, ledare för den liberala oppositionen i Ryssland. Vid det tillfället ALDE:s president Guy Verhofstadt, i samarbete med Zhanna Nemtsova, organiserar en rockkonsert den 1 mars kl. 20 i BOZAR i Bryssel med det bästa belgiska bandet Vive la fête såväl som Ryska banden Vasya Oblomov, Center och Televizor. Av säkerhetsskäl är registrering obligatorisk vid denna adress.

ALDE-ledare Guy Verhofstadt:

“Boris Nemtsov was a good friend, but most importantly, an incredible source of inspiration. He dedicated his whole life to fight for democracy, freedom and accountability in Russia. It is now vital that we look at the future prospects for a democratic Russia and a stronger relationship between the EU and the Russian people.”

Observera att uppsättningen av händelser börjar, från 1:15 (Europeiska parlamentet, rum PHS 3C050), med en europeisk lansering av Ilya Yashin, a leading figure of the People’s Freedom Party of Russia (Parnas), of his rapport om Ramzan Kadyrov och hans konsekvenser för den ryska säkerheten. 

Petras Austrevicius, ALDEs vicepresident öppnar evenemanget. En lätt smörgåslunch kommer att serveras.

Från 2:30 - the conference on: ‘Strengthening Russia’s European foundations’ kommer att äga rum (rum PHS 3C050) med oppositionsledaren Mikhail Kasyanov, dotter till Boris Nemtsov, Zhanna och många representanter för den ryska demokratiska oppositionen och det civila samhället. I början av konferensen kommer Boris Nemtsov, i minnet, att tilldelas det internationella Jean Rey-priset.

Annons

Mer information

Konferensens program finns tillgängligt här..
 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend