Anslut dig till vårt nätverk!

Belgien

#ECC: En central clearing för alla elspotmarknader i Centrala Västeuropa och Storbritannien i slutet av mars

DELA MED SIG:

publicerade

on

kraftClearingen för powerspotmarknaderna i Storbritannien, Nederländerna och Belgien kommer att migreras från APX till European Commodity Clearing (ECC) den 31 mars 2016. Således alla powerspotmarknader som drivs av EPEX SPOT och dess dotterbolag som täcker Central Västeuropa ( CWE) och Storbritannien kommer att dra nytta av en central clearing. Migreringen är föremål för slutlig testning och medlemsberedskap. Migreringen följer på tillkännagivandet av integrationen av APX och Belpex i den europeiska kraftbörsen EPEX SPOT i april 2015 och banar väg för att harmonisera kraftspotmarknaderna i CWE och Storbritannien.

"Vi är glada att välkomna 30 nya medlemmar till ECC", säger Dr. Thomas Siegl, Chief Risk Officer på ECC. "Att gå med i ECC kommer att ytterligare säkra deras handelsaktiviteter inte bara på APX- och Belpex-marknaderna, utan också ge dem tillgång till det europeiska nätverket av ECC:s partnerbörser."

Jean-François Conil-Lacoste, styrelseordförande för EPEX SPOT, tillägger: "Cleaning by ECC är ett betydande steg framåt för våra medlemmar som är verksamma på den brittiska, holländska och belgiska marknaden. Vi stöttar de företag som behöver bli medlemmar i ECC under hela processen och gör allt vi kan för att det ska bli så smidigt som möjligt.”

Även om clearing historiskt har utförts av APX själv för sina marknader, har ECC varit clearinghuset för EPEX SPOT sedan starten. Clearing avser vanligtvis den finansiella och fysiska avvecklingen av handelstransaktioner som slutförts eller registrerats för clearing på EPEX SPOT: i egenskap av central motpart går clearinghuset sedan mellan köpare och säljare, övertar motpartens finansiella risk för varje handelsdeltagare och genomför betalning , leverans och avveckling av alla transaktioner. För närvarande övertar ECC clearingtjänster för powerspotmarknader i Tyskland/Österrike, Frankrike, Schweiz, Tjeckien, Ungern och Serbien.

European Power Exchange EPEX SPOT SE och dess dotterbolag driver organiserade kortsiktiga elmarknader för Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Nederländerna, Belgien, Österrike, Schweiz och Luxemburg; marknader som står för 50 % av den europeiska elförbrukningen. I strävan efter den välfungerande europeiska inre marknaden för el delar EPEX SPOT sin expertis med partners över hela kontinenten och utanför. EPEX SPOT är ett europeiskt företag (Societas Europaea) inom företagsstruktur och personal, baserat i Paris med kontor eller dotterbolag i Amsterdam, Bern, Bryssel, Leipzig, London och Wien. 286 företag har handlat 566 TWh el på EPEX SPOT och dess dotterbolag under 2015. EPEX SPOT är medlem i EEX Group,
en del av Deutsche Börse. Europeiska elöverföringssystemoperatörer äger 49 % av EPEX SPOT genom HGRT.

European Commodity Clearing (ECC) är det centrala clearinghuset för energi och relaterade produkter i Europa. I sin egenskap av central motpart övertar ECC såväl clearing som fysisk och finansiell avveckling av transaktioner som slutits på CEGH Gas Exchange på Wienbörsen, EEX, EPEX SPOT, HUPX, Gaspoint Nordic, NOREXECO, Powernext, Power Exchange Central Europe och SEEPEX , eller registrerad för clearing på dessa börser.

För mer information: http://www.epexspot.com 

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend