Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#HumanRights: S&D-ledamöter, "Vi kan inte motverka terrorism om vi bortser från mänskliga rättigheter"

DELA MED SIG:

publicerade

on

VALENCIANO PROMETE UNA LISTA A LAS EUROPEAS "IMPORTANTE, POTENTE Y PODEROSA"När de talade vid en konferens om terrorismbekämpning och mänskliga rättigheter i Europaparlamentet i Bryssel, har S&D-ledamöter efterlyst större respekt för mänskliga rättigheter i kampen mot terrorism. Uppmaningen kommer mot bakgrund av oro över att terrorismbekämpning och nationell säkerhet används som medel för att legitimera internt förtryck i flera EU-partnerländer.

S&D-ledamoten Elena Valenciano, ordförande för Europaparlamentets underutskott för mänskliga rättigheter sa: "Under de senaste 15 åren har vi sett en mycket verklig tillbakagång i mänskliga rättigheter och individuella värderingar runt om i världen. Vi har sett demokratiska länder anta lagar som tillåter obestämd tid internering av människor utan någon specifik anklagelse, enbart baserat på misstankar om inblandning i terroristverksamhet. Ännu mer oroande har auktoritära stater antagit allt mer repressiva lagar under namnet antiterrorism. Dessa har använts för att förtrycka motståndare, människorättsaktivister och kriminalisera alla form av social protest.

"Vi måste vara konsekventa - att bekämpa terrorism är avgörande men det kan inte användas som en ursäkt för att försvaga mänskliga rättigheter eller rättsstatsprincipen i Europa eller över hela världen."

Antonio Panzeri, parlamentsledamot, S&D-talesman för mänskliga rättigheter, sa: "Terrorism utgör ett allvarligt hot mot mänskliga rättigheter och demokrati. Även om åtgärder från stater är nödvändiga för att förhindra terroristhandlingar och för att säkerställa våra medborgares säkerhet, kan detta inte innebära en carte blanche för brottsbekämpande myndigheter. Åtgärder som vidtas av regeringen som en del av kampen mot terrorism måste förbli legitima och proportionerliga mot deras mål. Underrättelsetjänster måste agera för att återupprätta tron ​​på hur de fungerar, genom att möta de högsta nivåerna inom etik och demokratiskt ansvar. termiska åtgärder kommer bara att vara effektiva om de överensstämmer med internationella åtaganden om mänskliga rättigheter och internationell lag. För att säkerställa detta måste vi ha en tydlig demokratisk granskning av säkerhetsåtgärder."

"Terrorister livnär sig på rädsla. De försöker sätta oss i dilemmat att välja mellan säkerhet och frihet. Det är ett falskt dilemma: Demokratiska stater måste motsätta sig terrorism samtidigt som de vägrar att försvaga rättsstatsprincipen. Varje annan balans innebär en seger för terroristerna ."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend