Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#IllegalFishing: Internationellt förföljda fisketjuvskyttar arresterade i Spanien

DELA MED SIG:

publicerade

on

överfiske-översikt-08022012-WEB_109842Den 7 mars gjorde det spanska civilgardet en razzia mot företaget Vidal Armadores kontor enligt lokalpressen.

Baserat på samma källa kan agenter för Interpol och Europol ha deltagit i operationen som avslutades med fyra arresteringar, inklusive Antonio Vidal Suarez och hans son globalt kända för sina kopplingar till olagligt fiskebrott i antarktiska vatten efter den uppskattade patagoniska tandfisken.

Lasse Gustavsson, verkställande direktör för Oceana i Europa välkomnar resultatet av denna aldrig tidigare skådade och historiska räd: "Detta är första gången någonsin spanska Guardia Civil, Interpol och Europol har gått samman om illegalt fiske i en gemensam aktion mot tjuvjägare. Detta fall visar att svårighetsgraden av olagligt, oreglerat och orapporterat fiske som ett miljöbrott och bör alltid åtalas i enlighet med detta."

I december 2015 bekräftade det spanska fiskeriministeriet administrativa sanktioner på över 17 miljoner euro till flera företag efter en första räd utförd i Galicien som avslöjade ekonomiska kopplingar till de illegala fiskefartygen Kunlun Yongding, Songhua och Tiantai. Dessa fartyg har upprepade gånger identifierats som tjuvjakt på patagonisk tandfisk i antarktiska vatten med nät som för olika länders flaggor.

"Vidal Armadores-gripandena är ett viktigt steg framåt för att utrota IUU-fiske från våra hav – ett mål som Oceana har arbetat hårt för att uppnå", tillägger Gustavsson.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend