Anslut dig till vårt nätverk!

Blindhet

#OnlineServices: European NGOs 20 berättar EU ministrarnas ingen ska lämnas efter "

DELA MED SIG:

publicerade

on

punktskrift-dator-306Idag (10 mars) publicerade European Blind Union (EBU) och flera andra europeiska icke-statliga organisationer ett öppet brev där de varnade de 28 EU-ministrarna med ansvar för digitala frågor att deras nuvarande planer för webbtillgänglighetsdirektivet skulle kunna neka miljontals funktionshindrade och äldre medborgare lika tillgång till den digitala världen, utesluta dem från fullt deltagande i samhället och skapa oacceptabla digitala hinder för sysselsättning.

Det öppna brevet, medundertecknat av 20 europeiska icke-statliga organisationer, inklusive European Disability Forum, AGE Platform Europe och ANEC, väcker oro över EU:s regeringars förslag om EU-direktivet om tillgänglighet till offentliga organs webbplatser och varnar för att dessa kan stoppa miljoner funktionshindrade och äldre EU-medborgare från att få tillgång till den typ av digitalt innehåll som alla andra nu tar för givet.

De långtgående föreslagna undantagen inkluderar intranättjänster, nedladdningsbara dokument, offentliga programföretags webbplatser och till och med offentligt finansierade icke-statliga organisationers webbplatser. Dessutom vill vissa regeringar ha en mycket snäv definition av "organ i den offentliga sektorn", som endast skulle omfatta statliga, regionala eller lokala myndigheter. Denna definition skulle utesluta offentliga tjänster som tillhandahålls av privata enheter i många länder, såsom energi-, vatten- och transporttjänster.

EBU:s ordförande Wolfgang Angermann sa "Vi går online, vi använder smarta telefoner och vi använder appar, precis som alla andra. Det här handlar om vår rätt att få tillgång till information, innehåll och tjänster online. Det här handlar om att investera i vår gemensamma digitala framtid. Det här handlar om jämlikhet. Jag är chockad över att se att vissa regeringar är beredda att gå långt för att utesluta oss från den digitala världen.”

Som organisationen som representerar 30 miljoner blinda och synskadade europeiska medborgare, uppmanar EBU alla EU-ministrar att upprätthålla rättigheterna för funktionshindrade människor – vi uppmanar lagstiftarna att ta till sig våra rekommendationer och arbeta med det civila samhället för att säkerställa en inkluderande framtid för alla medborgare. Den digitala inre marknaden kan inte bli en framgång om miljontals funktionshindrade och äldre konsumenter utesluts. Alla behöver tillgång till offentliga tjänster online. Ingen ska lämnas efter.

Angermann varnade "Regeringar har en unik möjlighet att göra skillnad. De måste ta vara på denna möjlighet. Vi kommer inte att acceptera åtgärder som i slutändan skulle utesluta miljontals blinda och synskadade medborgare från samhället.”

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend