Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Silk: Investeringsplan för Europa att stödja den europeiska siden sektorn?

DELA MED SIG:

publicerade

on

silk-lede-3-1200x479I mars 2016 bjöd EU-kommissionens GD GROW in representanterna för textil-, mode- och kreativa industrier till en workshop om EU:s finansieringsmöjligheter för vår sektor. Mer än hundra deltagare deltog i detta evenemang med syftet att få en bättre förståelse för praktiska sätt att delta i Europeiska fonden för strategiska investeringar (EFSI) som driver investeringsplanen för Europa.

Den europeiska sidenindustrin, kontaktad av EURATEX, presenterade sitt projekt Towards European Sericulture. Philippe de Montgrand, ordförande för AIUFFASS Silk Section, betonade att sidenindustrin i Europa har en lång tradition kombinerat med en stark innovationsförmåga. Omkring 200 silkeproducerande små och medelstora företag är koncentrerade till Lombardiet (Italien) och Rhône-Alpes (Frankrike) och ger 20,000 XNUMX direkta arbetstillfällen. För närvarande beror råsilkesförsörjningen huvudsakligen på Kina och EU:s modemärken och silkestillverkarna är oroade över den långsiktiga tillgången till råsilke av hög kvalitet och risken för utbudsbrist. Det är ett långsiktigt projekt som kommer att kombinera forskning och investeringar som syftar till att återtillägna sig kunskapen om serikultur, kontinuerligt förbättra kvaliteten på råvaror och säkra dess tillgång.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend