Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

#Savchenko: Open Dialog Foundation uppmanar EU:s medlemsländer att stödja införandet av "Savchenko-listan"

DELA MED SIG:

publicerade

on

54d7860136da7_1418401578_nadezhda_savchenko_zajmetsya_razrabotkoj_ukrainskih_zakonoproektov_v_sizo

Smakämnen Open Dialog Foundation (ODF) Parlamentet uppmanar alla EU:s medlemsländer att stödja införandet av "riktade sanktioner mot individer som är ansvariga för den olagliga kidnappningen, förföljelsen och interneringen av Nadiya Savchenko". Den ukrainska kvinnan (bilden), politiker och pilot, sitter sedan 2014 fängslad i Ryssland.

Under förra veckans plenarsession i Strasbourg, på initiativ av en litauisk parlamentsledamot Petras Austrevicius, undertecknade en grupp på 57 parlamentsledamöter ett brev adresserat till Federica Mogherini, där de uppmanade till att införa personliga sanktioner mot individer på ”Savchenko-listan”. Denna "Savchenko-lista" utarbetades av Open Dialog Foundation och av Nadiya Savchenkos advokater.

Representanter för den ryska oppositionen stödde också uppmaningen till att ODF utarbetade "Savchenko-listan" under ett Free Russia Forum förra veckan, som ägde rum i Vilnius i Litauen. Enligt ODF har Free Russia Forum sedan dess tagit emot hot och kan riskera förtryck, kopplat till deras stöd till "Savchenko-listan".

Bakgrundsinformation

Open Dialog Foundation (ODF) har varit involverad i stödet till Nadiya Savchenko sedan de första veckorna av hennes frihetsberövande 2014. ODF stod för kostnaderna för den inledande juridiska hjälpen i Ryssland och organiserade en serie internationella observationsuppdrag till de första utfrågningarna i hennes fall. Sedan första början har de starkt efterlyst att den ukrainska piloten ska släppas och noga följt all utveckling i hennes fall.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend