Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Israel: Premiärminister Netanyahu erbjuder hjälp mot terrorism till sin belgiska motsvarighet efter attackerna i Bryssel

DELA MED SIG:

publicerade

on

Benjamin-NetanyahuIsraels premiärminister Netanyahu (avbildad) erbjuder hjälp mot terrorism till sin belgiska motsvarighet efter attentaten i Bryssel.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu ringde på tisdag (22 mars) kvällen sin belgiske motsvarighet Charles Michel för att erbjuda sitt lands hjälp för att bekämpa terror efter bombningar på Bryssels flygplats och en tunnelbanestation i den belgiska huvudstaden som dödade 35 människor och lämnade mer än 200 skadade.

Enligt ett uttalande från premiärministerns kansli sa Netanyahu till Belgiens premiärminister att terror inte skiljer mellan länder. Han framförde sina kondoleanser till offrens familjer och "erbjöd Israels hjälp och samarbete i kriget mot terrorismen", heter det i uttalandet, utan att gå vidare.

Netanyahu och Michel har enligt uppgift kommit överens om att träffas inom en snar framtid. På agendan kommer att finnas idéer för att öka säkerheten i Belgien i allmänhet, och speciellt vid transportnav.

Tidigare tisdagen den 22 mars kopplade Netanyahu en våg av terrorattacker i Israel sedan oktober till global terrorism i ett tal, via satellit, till den amerikanska Israel Public Affairs Committee (AIPAC) policykonferens i Washington.

Terroristerna som slog till i Bryssel, som de som attackerade i Paris, San Bernardino, Istanbul, Elfenbenskusten och i dagliga attacker i Israel, har inga "lösbara klagomål", sade han.

Israels försvarsminister Moshe Yaalon sa att attackerna i Bryssel tydde på att ”det pågår nu ett tredje världskrig mot våra gemensamma värderingar. Terror kräver att västländer går samman i ett beslutsamt, kreativt och kompromisslöst krig mot de grupper som begår dessa terrorattacker. Det radikala islamistiska kriget mot västerländska värderingar försöker störa livet för människor i fria länder. Svaret på detta måste vara en gemensam ansträngning för att bekämpa dessa grupper”.

Annons

"Israel har samlat in data om dessa grupper, och kommer att fortsätta att göra det, och vi kommer att dela vår kunskap och erfarenhet med andra västländer för att hjälpa dem att bekämpa terror", tillade Yaalon. "Vi kan inte tillåta terroristerna och deras agenter att ändra vår livsstil. Vi kommer att vinna det här kriget – vi har inget annat val.”

I ett kondoleansbrev till kung Philippe av Belgien skrev president Reuven Rivlin att "tråkigt nog är vi i Israel inte främlingar för den fasa och sorg som följer på sådana mordiska attacker och kan förstå den smärta ni alla känner nu. Terrorism är terrorism är terrorism, oavsett om den äger rum i Bryssel, Paris, Istanbul eller Jerusalem. Dessa fruktansvärda händelser bevisar återigen att vi alla måste stå enade i kampen mot dem som försöker använda våld för att kväva individuell frihet och tanke- och trosfrihet och fortsätta att förstöra livet för så många.”

Tzipi Livni, medledare för den sionistiska unionen, talade med Europeiska unionens höga representant för utrikesfrågor och säkerhetspolitik Federica Mogherini och diskuterade Europas ansträngningar för att förhindra terrorattacker. ”Den fria världen, som inkluderar Israel, måste omedelbart bilda ett partnerskap tillsammans med den moderata muslimska världen mot radikal islamistisk terror, vare sig det är IS, Hizbollah eller Hamas. Det går inte att kompromissa med dem. Det enda sättet att hantera dem är med våld, säger hon.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend