Anslut dig till vårt nätverk!

Cypern

#Cypern: En bosättning på Cypern skulle vara ett budskap om hopp för hela Europa, säger Schulz

DELA MED SIG:

publicerade

on

Schulz_cypernEuropaparlamentet stöder till fullo nuvarande ansträngningar för att lösa Cypernfrågan, sade president Martin Schulz onsdagen den 30 mars vid ett officiellt besök i landet, och tillade att det nu finns ett fönster av möjligheter för ett historiskt steg framåt för Cypern och regionen i stort.

I slutet av sitt två dagar långa besök på ön den 29-30 mars sa presidenten att Cypern kunde bli ett "budskap om hopp" för hela Europa och lovade att parlamentet skulle stå vid sidan av landet i en era efter bosättningen.

Efter ett möte med Cyperns president Nikos Anastasiades sa Martin Schulz: "Jag är här för att erbjuda mitt fulla stöd till de anmärkningsvärda framsteg som gjorts på Cypern, särskilt under det senaste året. Parlamentet kommer att stå bakom Cypern."

President Anastasiades anmärkte: "President Schulz och jag är överens om att Cyperns problem är ett europeiskt problem och att lösningen måste vara i linje med EU:s principer och värderingar. Europaparlamentets bidrag är av största vikt och president Schulz besök är extremt Viktig."

President Schulz besökte Cypern på en inbjudan av talmannen för det cypriotiska representanthuset Yiannakis Omirou. Efter sitt möte med Omirou noterade presidenten att Cypernfrågan, de turkiska anslutningsförhandlingarna och flyktingkrisen är helt separata frågor.

Presidenten träffade också den turkcypriotiska samhällsledaren Mustafa Akinci samt partiledarna och FN-representanten Espen Barth Eide. Medan han var på Cypern höll han en tv-debatt med ungdomar från de grekiska och turkcypriotiska samhällena.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend