Anslut dig till vårt nätverk!

Konservativa partiet

#Steel: Konservativa parlamentsledamöter kräver retrospektiva EU: s tullar på dumpade stål

DELA MED SIG:

publicerade

on

risley_steel_services_0c0d6926_bc5e_31d9_a880_369150ecb96fI Bryssel trycker de konservativa ledamöterna på för att EU:s antidumpningsåtgärder ska effektiviseras ytterligare.

Samtidigt som de välkomnar EU-kommissionens tillkännagivande tidigare den här månaden att tiden det tar för utredningar av fall av potentiell dumpning skärs ned från nio till åtta månader, men de påpekar att detta fortfarande är betydligt längre än vad processen tar i USA.

Branschtalesman Ashley Fox sa: "Att dröja åtta månader mellan en utredning inleds och skyldigheter införs är fortfarande för lång tid. Vi vill att Europaparlamentet undersöker möjligheten att minska denna tid ytterligare som en del av bredare ansträngningar för att skapa ett EU-handelsskyddssystem som effektivt förhindrar skador på våra industrier. Kommissionen måste också vara beredd att registrera import av stålprodukter som hotar den inhemska stålproduktionen och, om dumpning skulle visa sig förekomma, att införa retroaktiva tullar.”

Den konservativa internationella handelstalesmannen Emma McClarkin, ledamot av Europaparlamentet, vill att stålindustrins svåra situation ska sättas upp på dagordningen för ett möte med G20-länder i Kina senare i år.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend