Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Migration: IRU efterlyser samordnade svar på migration och internationellt flyktingkrisen

DELA MED SIG:

publicerade

on

Pancevo-väg1En resolution om migration och den internationella flyktingkrisen antogs av IRU:s generalförsamling.

IRU insåg att migration är en global humanitär, social och politisk utmaning för regeringar, internationella organisationer och samhället i allmänhet, och uppmanade regeringarna att arbeta tillsammans på ett mer samordnat och snabbt sätt för att ta itu med frågan.

 Enligt uppgifter från FN: s flyktingbyrå (UNHCR), enbart krisen i Medelhavet har sett till att över 750,000 2015 flyktingar och migranter anlände 85. 10 % av dessa kommer från världens XNUMX främsta flyktingproducerande länder.

 IRU:s generalsekreterare, Umberto de Pretto, sa: "Samhället reagerar inte tillräckligt snabbt på denna växande kris. Det är en fråga som berör oss alla och vi måste arbeta tillsammans som ett globalt samhälle för att ge hjälp till dem som behöver det mest. Vår bransch står redo att hjälpa till där det behövs.”

 Faktum är att vägtransporter fortsätter att spela en avgörande roll för att hantera den pågående krisen genom att hjälpa till att ge hjälp till organiserade flyktingläger. IRU uppmuntrar transportoperatörer att implementera bästa praxis för att minimera risker relaterade till deras verksamhet, samtidigt som de erbjuder assistans till myndigheter och biståndsorgan.

 

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend