Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#PNR: Europeiska socialdemokratiska välkomnar hantera att godkänna Passenger Name Record

DELA MED SIG:

publicerade

on

20141110PHT78119_originalEuropeiska socialdemokratiska partiet välkomnar den fullständiga överenskommelse som har uppnåtts som bör göra det möjligt för lagstiftningen om passageraruppgifter (PNR) att godkännas av Europaparlamentet med en överväldigande majoritet.

Om det godkänns i nästa veckas omröstning kommer det att utkristallisera många års arbete och ge oss ett viktigt verktyg för att bekämpa terrorism samtidigt som passagerarnas integritet skyddas. I omröstningen kommer PNR att kopplas ihop med dataskyddspaketet, något som PES alltid har drivit på.

PES:s ordförande Sergei Stanishev sa: "Vi välkomnar det faktum att PNR slutligen kommer att godkännas. Detta kommer att förse brottsbekämpande myndigheter med ett nytt, användbart verktyg för att bekämpa terrorism genom att spåra terrorister, samtidigt som det förhindrar att vanliga medborgares data missbrukas. Det är därför vi drivit på för att dataskyddspaketet ska röstas fram i samma omröstningssession och vi är glada att detta kommer att ske.”

Sergei Stanishev tillade: "PNR ensam kommer inte att lösa alla våra säkerhetsproblem. Det är dock ett positivt första steg mot en välbehövlig samordnad ram för utredning och underrättelser i EU. Vi bör använda denna möjlighet för att förbättra samarbetet mellan europeiska medlemsstater och informationsutbyte enligt de befintliga reglerna”.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend