Anslut dig till vårt nätverk!

Lantbruk

#FarmCrisis: Ledamöterna uppmanar kommissionen att driva på för strukturella reformer

DELA MED SIG:

publicerade

on

mjölka kor under mjölkning i ladugårdsstall på gårdenEU måste komma med mer beslutsamma åtgärder för att snabbt leverera hjälp till bönder i de värst drabbade sektorerna, såsom mejeri och boskap, sa parlamentsledamöterna till EU:s jordbrukskommissionär, Phil Hogan, vid debatten den 12 april om den pågående krisen.

Ledamöterna efterlyste också strukturella reformer för att bättre balansera leveranskedjan, säkerställa rättvisare inkomster för jordbrukare och hjälpa dem att bli mer motståndskraftiga mot marknadschocker.

Många parlamentsledamöter kritiserade kommissionen för att göra för lite, för sent för att lösa ”den värsta jordbrukskrisen under de senaste decennierna”. Vissa insisterade på att fler marknadsinterventioner behövdes, inklusive åtminstone en tillfällig reglering av utbudet, medan andra, som hävdade att ett försök att liberalisera EU:s jordbruk hade misslyckats, förespråkade ytterligare marknadsreglering och incitament för bönder att frivilligt minska produktionen.

Problemen för sektorn har varit djupare och mer långvariga än väntat efter nedgången i de globala råvarupriserna. Ansträngningar från jordbrukskommissionär Phil Hogan för att hjälpa till att lindra de kraftiga fallen i jordbruksinkomsterna har välkomnats, men dessa ensamma kommer inte att upprätthålla jordbrukarnas ekonomiska bärkraft.

Konservativa jordbrukets talesman Richard Ashworth, ledamot av Europaparlamentet, uppmanade EU-kommissionen att hjälpa till att skapa en mer konkurrenskraftig och motståndskraftig jordbruksindustri för att hantera krisen som drabbar jordbrukare i hela Europa.

Ashworth sa också till Europaparlamentet: "Vad kommissionen kan och måste göra är att hitta sätt att hjälpa industrin att bli mer produktiv, mer konkurrenskraftig och mer hållbar. Jordbruket behöver investeringar i forskning och utveckling, innovation och förenkling. Framför allt behöver jordbruket reglering baserad på sunt förnuft och beprövad vetenskap, inte på känslor.”

Flera andra parlamentsledamöter varnade också för att nationella försök att lösa krisen hade visat sig vara ineffektiva och varnade för att "åternationalisera" EU:s jordbrukspolitik. Vissa uttryckte också oro över de internationella handelsavtal som EU nu förhandlar om och varnade för att EU:s jordbrukspolitik används som ett förhandlingsobjekt på bekostnad av EU:s jordbrukare.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend