Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

#NadiyaSavchenko: Ledamöterna skicka ett brev till Vladimir Putin ber om hennes frigivning

DELA MED SIG:

publicerade

on

54d7860136da7_1418401578_nadezhda_savchenko_zajmetsya_razrabotkoj_ukrainskih_zakonoproektov_v_sizoThe Vice President of the ALDE Group, Petras Auštrevičius, initiated a letter addressed to the President of the Russian Federation, Vladimir Putin, co-signed by 46 MEPs from 5 political groups in the European Parliament, to protest about the ‘trial’ of Nadiya Savchenko.  

Ledamöterna anser att domen mot den ukrainska medborgaren, militärpiloten och medlemmen av Verkhovna Rada i Ukraina och den ukrainska delegationen till Europarådets parlamentariska församling är olaglig och påhittad.

De kritiserar starkt detta politiskt orkestrerade skamliga beslut från den ryska domstolen och uppmanar Ryska federationen att sluta bryta mot internationell humanitär rätt och i synnerhet den tredje Genèvekonventionen om behandling av krigsfångar av den 12 augusti 1949.

Ledamöterna är fortfarande mycket oroade över Nadiya Savchenkos extremt bräckliga hälsotillstånd, särskilt efter att hon beslutat att förnya en torr hungerstrejk och kräva att hon omedelbart friges.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend