Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Obama: Öppet brev till USA: s president Obama från Verts / ALE-gruppen

DELA MED SIG:

publicerade

on

obama_610x406Gruppen De gröna/EFA har publicerat ett öppet brev till USA:s president Barack Obama om förhandlingarna mellan EU och USA om handels- och investeringspartnerskap (TTIP) med anledning av hans besök i Europa. Brevet lyfter fram oro över förhandlingarna och deras konsekvenser för regleringar och standarder, inklusive kontroversiella bestämmelser om investerarskydd. Hela texten kan nås här.

Commenting on the open letter,  of the Greens/EFA Group Vice President and Trade Spokesperson Ska Keller said: “There is a host of legitimate reasons why citizens on both sides of the Atlantic are opposed to the controversial TTIP agreement: extra-judicial tribunals, which undermine democracy; ‘regulatory co-operation’, which aims to scale back standards and rules, with negative implications for the consumers. Instead of tailoring an agreement to the interests of multinationals, President Obama and EU leaders should be focusing on ensuring globalization is a fair and just development. In our letter, we are calling for a strong and progressive transatlantic alliance, which is possible without TTIP.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend