Anslut dig till vårt nätverk!

Försvar

Interreligiös dialog för att besegra #Radicalisation

DELA MED SIG:

publicerade

on

radikal-islamHur europeiska muslimer hanterar radikalisering och vilken roll kvinnor kan spela för att motverka den och främja avradikalisering diskuterades vid en konferens som hölls i Europaparlamentet tisdagen (26 april). Projekt på plats och vad man ska göra för att konfrontera fenomenet på nationell nivå och EU-nivå diskuterades också med ledande experter.

uttalanden:
Antonio Tajani (öppningsanförande), Europaparlamentets vice ordförandeTokia Saifi, vice ordförande för delegationen för förbindelserna med Maghreb-länderna (med visning av klippet om radikalisering)Malika Hamidi (del 1 och del 2), generaldirektör, European Muslim Network:

Latifa Irn Ziaten, grundare, Imad ibn Ziatens ungdomsförening för fred

Iratxe Garcia Perez (slutord), ordförande i utskottet för kvinnors rättigheter och jämställdhet

Du kan också granska debatten på Storify i Engelska och franska och via webstreaming.
Evenemanget organiserades under beskydd av vicepresident Tajani (ansvarig för interreligiös dialog). Programmet med talarlistan finns i Engelska och franska. Här är några biografisk information på högtalarna.

Artikel 17 i fördraget om EU:s funktionssätt (EUF-fördraget) ger en rättslig grund för en öppen, transparent och regelbunden dialog mellan EU:s institutioner och kyrkor, religiösa sammanslutningar och filosofiska och konfessionslösa organisationer.

Mer information

 

Annons

 

 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend