Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Greece: Ledamöterna att diskutera läget på program grekiska bistånd

DELA MED SIG:

publicerade

on

150105_Open_Europe_Blog_GreklandLedamöterna kommer att diskutera läget i förhandlingarna om det grekiska ekonomiska anpassningsprogrammet på tisdag (10 maj) kl. 15 med ekonomikommissionär Pierre Moscovici. Ledamöterna besökte nyligen Grekland på ett informationsuppdrag för parlamentets arbetsgrupp för ekonomiskt bistånd.

Grekland och dess borgenärer försöker slutföra den första översynen av sitt nuvarande (tredje) ekonomiska anpassningsprogram (högst 86 miljarder euro för 2015–2018). De måste komma överens om de reformer som behövs för att medel ska kunna frigöras.

Bakgrund om arbetsgruppen för finansiellt bistånd

Den 21 januari 2016 godkände Europaparlamentets talmanskonferens (EP:s ordförande och politiska gruppledare) en rad åtgärder för att förbättra den parlamentariska kontrollen av program för ekonomiskt stöd på EU-nivå. Dessa åtgärder inkluderade särskilt inrättandet av en arbetsgrupp för finansiellt bistånd (FAWG) inom parlamentets utskott för ekonomi och valutafrågor, såväl som informationsuppdrag i programländer.

Se debatten på EP Live or EbS +

Mer information

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend