Anslut dig till vårt nätverk!

Dataskydd

Europeiska kommissionen online-plattform rekommendationerna bygger välkomna konsensus om viktiga frågor

DELA MED SIG:

publicerade

on

Digital inre marknadIdag (26 maj) antog Europeiska kommissionen ett antal lagstiftnings- och icke-lagstiftningsinitiativ som en del av strategin för den inre marknaden.

Som svar på Europeiska kommissionens politiska ståndpunkt om onlineplattformar släppte Center for Data Innovation, en tankesmedja som studerar data och allmän politik, följande uttalande från direktör Daniel Castro: "Kommissionen erkänner korrekt att onlineplattformar ligger till grund för dagens digitala ekonomi. Hur framgångsrika europeiska företag och nystartade företag kan utnyttja dessa onlineplattformar kommer att vara oupplösligt kopplade till om EU kan upprätta rättvisa, effektiva och harmoniserade regler i sina medlemsstater.

"Kommissionen godkände viktiga principer som att säkerställa lika villkor, säker skydda en rättvis och innovationsvänlig affärsmiljö och uppmuntra samordnade EU-omfattande självreglerande insatser från onlineplattformar. Kommissionen ansåg särskilt att uppnå lika villkor behöver inte nödvändigtvis öka reglerna utan istället förenkla, modernisera och lätta befintliga regler.

"Dessutom erkände kommissionen värdet av att hålla marknader öppna och icke-diskriminerande för att främja en datadriven ekonomi och stödja det fria flödet av data. Kommissionen godkände särskilt sitt åtagande att se till att öppna plattformar utvecklas för viktiga framväxande tekniker. , som smarta städer och sakernas internet, och att använda offentliga medel för att stödja utvecklingen av dessa plattformar. Det fanns dock några som rör idéer som föreslagits av kommissionen. Till exempel riktade kommissionen en orättvis kritik mot den utbredda praxis att tillåta konsumenter att använda privata sektors autentiseringssystem och föreslog att onlinetjänstleverantörer måste acceptera referenser som utfärdats av regeringen. Även om den offentliga sektorn bör fortsätta att utveckla säkra verktyg så att konsumenterna lagligt kan identifiera eller verifiera sig online bör detta inte komma på bekostnad av innovation inom den privata sektorn.

"Sammantaget är det uppmuntrande att se ett framväxande samförstånd om behovet av att modernisera EU: s regleringsmiljö för att låta digital innovation blomstra och frigöra potentialen för dataekonomin. Förhoppningsvis kommer denna framåtblickande vision att hjälpa de europeiska beslutsfattarnas ansträngningar som de granskar andra viktiga policyer, inklusive e-integritetsdirektivet, och formar EU: s genomförande av den allmänna dataskyddsförordningen för att minska några av de mer betungande kraven.

Center for Data Innovation är den ledande globala tanken som studerar skärningspunkten mellan data, teknik och offentlig politik. Med personal i Washington, DC och Bryssel formulerar och främjar centret pragmatisk offentlig politik för att maximera fördelarna med datadriven innovation inom den offentliga och privata sektorn. Den utbildar politiker och allmänheten om de möjligheter och utmaningar som är förknippade med data, såväl som tekniktrender som prediktiv analys, öppen data, cloud computing och Dells Internet. Centret är ett ideellt, icke-partisiskt forskningsinstitut som är stolt ansluten till informations- och innovationsstiftelsen. Mer information om centret finns på datainnovation.org.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend