Anslut dig till vårt nätverk!

EU

I #parlamentet denna vecka: Koffeinanspråk, migration, palestinska flyktingar

DELA MED SIG:

publicerade

on

europeiskt_parlament_001Folkhälsokommittén röstar denna onsdag (15 juni) om huruvida man ska lägga in sitt veto mot planer från Europeiska kommissionen att tillåta socker- och energidrycker att hävda att koffein hjälper till att öka vakenhet och koncentration på deras etiketter. De kommer också att rösta om striktare övervaknings- och certifieringsförfaranden för medicintekniska produkter. Ledamöterna träffar parlamentsledamöter från länderna i Afrika, Västindien och Stillahavsområdet (AVS) för att diskutera migrationsströmmar, medan utrikesutskottet tittar på situationen för palestinska flyktingar.

Parlamentets miljö- och folkhälsonämnden röstar i onsdags om ett förslag från kommissionen om att tillåta påståenden om att koffein bidrar till att öka vakenhet och koncentration på etiketterna för socker- och energidrycker. Dess medlemmar röstar också om striktare övervaknings- och certifieringsprocedurer för medicintekniska produkter, som till exempel bröst- och höftimplantat. Dessutom röstar de om en informell överenskommelse mellan parlamentet och rådet om skärpta informations- och etiska krav för diagnostiska medicintekniska produkter, såsom de som används för graviditet och DNA-tester.

Energinämnden röstar på tisdag (14 juni) om en förslag om att uppdatera märkningen för energieffektiva hushållsapparater i EU för att göra det lättare för konsumenterna. Förslaget innehåller också en databas som gör det möjligt för köpare att kontrollera vilka nya produkter som följer reglerna.

Smakämnen ekonomiska frågor kommitté debatterar på tisdag läget för den europeiska ekonomin samt initiativ under det nederländska rådets ordförandeskap med Jeroen Dijsselbloem, ordförande för Ekofin grupp av EU:s finansministrar.

Den svåra situationen för palestinska flyktingar diskuteras på måndag av utrikesutskottet och Pierre Krähenbühl, generalkommissionär för FN:s hjälporganisation för palestinska flyktingar (UNRW).

Smakämnen 31:a plenarsessionen för den gemensamma parlamentariska AVS–EU-församlingen äger rum i Windhoek, Namibia, från måndag till onsdag.  Ledamöterna möter parlamentsledamöter från Afrika, Västindien och Stillahavsområdet länder för att diskutera migrationsströmmar, situationen före valet i Demokratiska republiken Kongo och våld mot kvinnor och barn i väpnade konflikter

Mer information

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend