Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#SupportRefugees: Kommissionen inleder informationskampanj om EU-stöd till flyktingar

DELA MED SIG:

publicerade

on

SR_IMAGE_Ambassadörer från annonsFör att sammanfalla med #Euro2016 och #WorldRefugeeDay (20 juni) lanserar EU-kommissionen en månadslång kampanj för att öka medvetenheten om EU:s livräddande stöd till flyktingar världen över.

Kampanjen #SupportRefugees frontas av Marouane Fellaini (Belgien och Manchester United) och den kvinnliga spelaren Anja Mittag (Tyskland och Paris Saint-Germain).

Det stöds av UEFA och International Federation of Professional Footballers (FIFPro).

Spelarna – som har gett sin tid fritt för att stödja kampanjen – visas i en speciell video med två sjuåriga barn, Nathan Isayas och Christallenia Solomon, som kommer från flyktingfamiljer.

Fotbollsspelarna och barnen deltog också i en fotografering, vars resultat kommer att synas på sociala medier och i tidningar över hela Europa under den månadslånga kampanjen.

Bakgrund  

60 miljoner män, kvinnor och barn är för närvarande på flykt över hela världen. De behöver hjälp, skydd och långvariga lösningar. Europeiska unionen ger mer än 1 miljard euro varje år till humanitärt bistånd för att stödja dem som tvingas fly sina hem. Denna finansiering ger tillgång till tak över huvudet, mat, hälsovård, sanitet, utbildning och andra viktiga tjänster.

Annons

Marouane Fellaini, som föddes i Bryssel av marockanska föräldrar, sa: "Jag är mycket stolt över att stödja denna kampanj. För miljontals fans är fotboll deras liv. För miljontals flyktingar handlar livet om överlevnad. Jag tror att det är avgörande att fler människor vet om vad Europa gör. Denna finansiering räddar liv. Vårt budskap är tydligt: ​​Stöd flyktingar!”

Anja Mittag sa: ”Vi pratar om människor som har förlorat sina hem och nästan allt de har. De är rädda och för dem måste det verka som om världen inte bryr sig. Vi vill visa att Europa bryr sig. Tillsammans med EU är vi stolta över att stödja Världsflyktingdagen och vi uppmanar allmänheten att också bli supportrar.”

Kommissionen har en rättslig skyldighet att informera allmänheten om hur och var EU:s humanitära bistånd används. Finansieringsbeloppet till den europeiska #SupportRefugees-kampanjen är mindre än 0.1 % av årets budget för humanitärt bistånd.

För att se videon, klicka här.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend