Anslut dig till vårt nätverk!

Belgien

# BanKi-moon firar Bryssel-bombningarna på den nationella flygplatsen

DELA MED SIG:

publicerade

on

media_xll_8763400FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon lade ned en krans den 15 juni på Bryssels flygplats, i närvaro av höga belgiska tjänstemän och första responders, för att fira terroristbombningarna i Bryssel.

Attacken inträffade i hjärtat av Belgien och i centrum av Europeiska unionen den 22 mars 2016 och dödade 32 människor och skadade många fler.

Efter attacken antydde generalsekreteraren att han var övertygad om att Belgiens och Europas engagemang för mänskliga rättigheter, demokrati och fredlig samexistens kommer att fortsätta att vara det sanna och varaktiga svaret på hatet och våldet.

"Detta var en avskyvärd attack inte bara mot Belgien, utan mot hela mänskligheten. Attacken, här på flygplatsen och på tunnelbanestationen, symboliserar detta: den enda plats där alla olika nationaliteter samlas." sa han idag.

Generalsekreteraren berömde också förstahjälpsarbetarna för deras utmärkta omsorg och motståndskraft omedelbart efter attackerna.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend