Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Oceana: EU medger avmattning av hållbart fiske

DELA MED SIG:

publicerade

on

homepage_hero_oceana_10-28-14_0Idag (16 juni) har EU-kommissionen släppt sina siffror över fiskbeståndens status i Europeiska unionen (EU). Efter kommissionens årliga rapport om fiskemöjligheter uppmanar Oceana EU och dess medlemsländer att omedelbart fördubbla EU-omfattande ansträngningar för att stävja årets avmattning av antalet fiskbestånd som fångas på hållbara nivåer.    

I en uppåtgående och oroande trend har hälften av fiskbestånden i nordöstra Atlanten bedömts som överfiskade och mer oroväckande är att nästan alla fiskbestånd i Medelhavet nu är överfiskade. Viktiga kommersiella fiskar och konsumentfiskar som torsk i Östersjön och Nordsjön, sill i de nordvästra vattnen, havskräfta i sydvästra vatten och kummel i Medelhavet, ligger för närvarande långt under försiktighetsnivåerna som rekommenderas av havsforskare och hotar därför. detta fiskes långsiktiga lönsamhet.

Den avmattning som kommissionen identifierat är ytterligare ett slag mot att nå de rättsligt bindande fiskbeståndsnivåerna som anges i den gemensamma europeiska fiskeripolitiken (GFP) till 2020. Inom EU:s vatten fiskas endast några dussin fiskpopulationer med maximalt hållbart utbyte (MSY). ) nivåer, med andra ord, på nivåer som gör att utfiskade fiskbestånd kan återhämta sig och för att säkerställa konsumenterna att fisken de köper inte har överfiskats.

"Mindre än fyra år återstår för att återuppbygga EU:s bestånd och de europeiska medlemsstaterna går förlorade till havs när det gäller hur man ska ta itu med oändligt överfiske och minskande fiskbestånd i EU:s vatten", säger Lasse Gustavsson, verkställande direktör för Oceana i Europa. "Oceana uppmanar därför EU att göra sina årliga fiskekvoter strikt och enbart baserade på vetenskaplig rådgivning och inte genom förhandlingar från enskilda medlemsländer om vi ska ha någon chans att nå EU:s MSY-fiskemål till 2020", tillade Gustavsson.

Oceana uppmanar därför Europeiska kommissionen och Europeiska unionens råd att fördubbla sina ansträngningar för att återhämta fiskbestånden och utplåna överfiske till 2020. Med bara fyra år kvar är nästa steg nu att anta fiskekvoter för nordöstra Atlanten 4. följa vetenskapliga råd och som är i linje med målen för den gemensamma fiskeripolitiken. I Medelhavet betonar Oceana att ytterligare nödåtgärder bör vidtas omedelbart för att ta itu med den decennier långa praxis med överfiske som har lett till minskande bestånd och en hög biologisk kollaps hos viktiga kommersiella fiskar.

Oceana är den största internationella opinionsbildningsorganisationen som enbart fokuserar på havsskydd. Den driver vetenskapsbaserade kampanjer och strävar efter att vinna politiska segrar som kan återställa havets biologiska mångfald och säkerställa att haven är rikliga och kan föda hundratals miljoner människor. Oceanas segrar har redan hjälpt till att skapa en politik som kan öka fiskpopulationerna i dess länder med så mycket som 40 % och som har skyddat mer än 2.5 miljoner km2 hav. Vi har kampanjkontor i de länder som kontrollerar nära 25 % av världens vilda fiskfångster, inklusive i Nord-, Syd- och Centralamerika, Asien och Europa.

För att lära dig mer, klicka här.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend