Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#WithRefugees: Gemensamt uttalande på World Refugee Day 2016

DELA MED SIG:

publicerade

on

kvinnliga flyktingarI samband med Världsflyktingdagen, 20 juni 2016, Europeiska kommissionens förste vice ordförande Frans Timmermans, hög representant/vice ordförande Federica Mogherini och kommissionärerna Mimica, Avramopoulos and Stylianides said: “An estimate 60 million persons are forcibly displaced in the world – as refugees, asylum seekers, migrants or internally displaced persons. Providing support and protection for refugees and effectively managing migration is a challenge, which requires a global response. The EU has not and will not turn a bling eye to this crisis and we will continue to share in the global efforts to address it.”

Sammantaget har mer än 10 miljarder euro av EU:s budget för åren 2015 och 2016 anslagits för att hantera flyktingkrisen inom EU och i tredjeländer. EU tredubblade ytterligare sina resurser för sök- och räddningsoperationer till sjöss förra året, vilket bidrog till att rädda mer än 240,000 XNUMX människor i Medelhavet. Varje hållbar lösning kräver nära samarbete med ursprungs- och transitländer och lagliga vägar för dem som flyr från konflikt och förföljelse för att nå Europa på ett säkert sätt.

I november förra året enades EU och afrikanska ledare om att arbeta tillsammans för att ta itu med de grundläggande orsakerna till fördrivning och irreguljär migration. Migration kommer att bli ännu mer central för EU:s yttre åtgärder genom det nya partnerskapsramverket som presenterades tidigare denna månad, som syftar till att etablera starka partnerskap med viktiga ursprungs- och transitländer och att ge stöd till de länder som tar emot stora flyktingbefolkningar. Hela uttalandet kan hittas här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend