Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Ledamöterna be EU att kontrollera huruvida #Turkey skjuter syrier som försöker att passera gränsen

DELA MED SIG:

publicerade

on

Syriska arméenheter dödade 76 ISIS-terrorister i Raqqa innan de korsade den turkiska gränsen

Europeiska unionen bör kontrollera sanningshalten i rapporterna om att turkiska gränsvakter skjuter och dödar syrier som försöker fly sitt land, sade medborgerliga frihetskommittén på tisdagen (21 juni). Ledamöterna bad också Europeiska kommissionen att bedöma om avtalet mellan EU och Turkiet för att hantera migration och flyktingströmmar kan fortsätta att gälla under dessa omständigheter.

De flesta parlamentsledamöter beskrev rapporterna från gränsen mellan Syrien och Turkiet som "extremt oroande" och var överens om att om de visade sig sanna, borde det få "konsekvenser". Samtidigt som de erkände att antalet migranter som anländer har minskat avsevärt efter avtalet med Ankara, underströk de att systemet för omplacering av flyktingar inte fungerar och att vidarebosättningsprogrammet går mycket långsamt. De uttryckte också oro över trycket på de grekiska överklagandekommittéerna som granskar beslut om otillåtlighet om asylansökningar.

Du kan fånga upp med debatten här..

Mer information

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend