Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Verhofstadt: "#Brexit borde vara en väckarklocka för ett annat, reformerat EU"

DELA MED SIG:

publicerade

on

A9jpf_B_1brxOb9om5QZSN63B2XKRUMbHOhI3iw_BeOyafTMGsHb86G8APTFa-GVXuFQHWHWP0pN3vIZWNYnQx3_-AcIThimviABk0w2fAU-Dg=s0-d-e1-ftI en kommentar till folkomröstningsresultatet sa ALDE-gruppens ledare Guy Verhofstadt: "Det är tråkigt att en majoritet av det brittiska folket har beslutat att lämna. Vi bör nu sträva efter att säkerställa en snabb och vänskaplig skilsmässa, för att undvika onödig oro på finansmarknaderna, negativa effekter på handeln och förlust av arbetstillfällen. EU kan inte tas som gisslan av en Tory-ledarstrid. Vi behöver ett artikel 50-meddelande nu."

Verhofstadt anser att EU bör använda detta momentum för att få EU att fungera igen. "Fler och fler européer känner att Europa inte är kapabelt att hantera de många kriser vi står inför idag. EU gick för långt i att försöka hantera de små sakerna, samtidigt som de inte kom fram till tillräckliga lösningar för de stora frågor som människor bryr sig mest om: flyktingkrisen, den ekonomiska krisen och säkerhetskrisen.

"Resultatet av den här folkomröstningen är en väckarklocka. Vi kommer bara att kunna vända utvecklingen genom att arbeta mer effektivt tillsammans.

"Europa måste reformera för att överleva. En monetär union utan en politisk union kommer helt enkelt inte att fungera. Europa kommer inte att kunna skydda sina medborgare mot terroristattacker om inte våra underrättelsetjänster samarbetar. Och en inre marknad utan gränser kommer inte att fungera så länge vi inte lyckas skydda våra yttre gränser.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend