Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

#Brexit: Trots omröstningen är oddsen mot att Storbritannien lämnar EU

DELA MED SIG:

publicerade

on

odds-mot-brexitBrexit-omröstningen visar att en majoritet av de brittiska väljarna förstår att den brittiska regeringen företräder andra intressen än det brittiska folkets intressen, skriver Paul Craig Roberts.

Så svårt som britterna vet att det är att ställa sin egen regering till svars, förstår de att de inte har några som helst utsikter att ställa EU:s regering till svars. Under sin tid under EU har britterna blivit påminda om historiska tider då lag var suveränens ord.

Propagandisterna som utgör det västerländska politiska och mediala etablissemanget lyckades hålla de verkliga frågorna borta från den offentliga diskussionen och framställa permissionsomröstningen som rasism. Men tillräckligt många av det brittiska folket gjorde motstånd mot hjärntvättningen och den kontrollerade debatten för att förstå de verkliga frågorna: suveränitet, ansvarsfull regering, ekonomiskt oberoende, frihet från inblandning i Washingtons krig och konflikt med Ryssland.

Det brittiska folket bör inte vara så naivt att tro att deras röst löser saken. Kampen har bara börjat. Förvänta:

— Den brittiska regeringen kommer tillbaka till folket och säger, se, EU har gett oss en bättre affär. Nu har vi råd att stanna kvar.

— Fed, ECB, BOJ och NY hedgefonder att slå pundet och göra korta brittiska aktier för att övertyga de brittiska väljarna om att deras röst sänker ekonomin.

— Större tonvikt på omröstningens försvagning av Europa, vilket överlåter allt till den ryska aggressionens nåd.

Annons

— Svårt att motstå mutor (och hot) mot framstående medlemmar av permissionsmajoriteten och påtryckningar på sådana ledighetsledare som Boris Johnson att vara rimliga, försonande och att upprätthålla goda relationer med Washington och Europa, och att nå en kompromiss om att stanna kvar i EU .

— Räkna med att Confederation of British Industry (CBI) tillskriver förlusten av brittiska jobb och investeringsmöjligheter till ledighetsomröstningen.

När du har lärt dig att tänka på hur saker och ting verkligen är och inte som de presstituerade presenterar dem, kommer du att kunna lägga till listan helt själv.

Kom ihåg att irländarna röstade emot EU och pressen hölls på dem tills de tog om sin röst. Detta är britternas sannolika öde.

Paul Craig Roberts var biträdande finansminister för ekonomisk politik och biträdande redaktör för Wall Street Journal. Han var kolumnist för Business Week, Scripps Howard News Service och Creators Syndicate. Han har haft många universitetsutnämningar. Hans internetspalter har lockat till sig en världsomspännande efterföljare. Hans senaste bok, Laissez Faire-kapitalismens misslyckande och västvärldens ekonomiska upplösningÄr nu tillgänglig.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend