Anslut dig till vårt nätverk!

EU

EU-deltagande på hög nivå vid Western #Balkans Summit i Paris, med fokus på uppkoppling och ungdom

DELA MED SIG:

publicerade

on

photo_verybig_33465On Måndag, 4 julifyra ledamöter av Europeiska kommissionen kommer att delta i toppmötet på västra Balkan och ett antal sidoevenemang. Den höga representanten/vicepresidenten, Federica Mogherini, kommer att närvara vid toppmötet som arrangeras av Frankrikes president François Hollande och tala till stats- och regeringscheferna på uppdrag av kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker.

Toppmötet kommer att ge en möjlighet för deltagarna att diskutera utveckling som har en regional betydelse såsom migration, säkerhetsfrågor inklusive kampen mot extremism, jobb och ekonomisk tillväxt. Ungdom och anslutning är två andra viktiga fokusområden för toppmötet och tillhörande sidoevenemang, där ledare förväntas underteckna ett avtal om inrättandet av det regionala ungdomssamarbetet på västra Balkan samt bekräfta en ny uppsättning reformer, inklusive inrättandet av en regional marknad för el, och stödja ett nytt paket med investeringsprojekt som omfattar järnvägsinfrastruktur, förnybar energi och energieffektivitet. Europeiska unionen har lovat upp till 1 miljard euro i samfinansiering av investeringsprojekt fram till 2020 och har hittills levererat en tredjedel av detta.

Parallellt med toppmötet kommer kommissionsledamoten för europeisk grannskapspolitik och utvidgningsförhandlingar, Johannes Hahn, att gå med utrikesministrarna för att göra en sammanfattning av utvidgningsprocessen och diskutera anslutnings- och ungdomsagendan, ekonomisk utveckling och gemensamma utmaningar som radikalisering, kampen mot terrorism och migration. Kommissionär Hahn kommer också att delta i Business Forum, som äger rum på förmiddagen. Transportkommissionären Violeta Bulc kommer att tala till ekonomiministrarna för att lyfta fram några av de prioriterade åtgärder och reformer som ska vidtas inom transportsektorn för att bättre koppla regionen till EU. Kommissionsledamot för utbildning, kultur, ungdom och idrott, Tibor Navracsics kommer också att delta i ett sidoevenemang i Paris, på västra Balkans ungdomskonferens, där han kommer att hålla ett huvudtal med fokus på formell och icke-formell utbildning, Erasmus+ och anti -radikalisering av ungdomar i Europa.

Täckning av evenemanget kommer att finnas tillgänglig på EbS.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend