Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Brexit: Verhofstadt – "Utan förändring sömngångar vi mot en katastrof, mot 27 folkomröstningar som kommer att avsluta EU"

DELA MED SIG:

publicerade

on

df4ed156348e47a8870b935352d10491_Guy_VerhofstadtUnder dagens (5 juli) debatt med rådets ordförande Donald Tusk har ALDE-ledaren Guy Verhofstadt vädjat starkt till regeringsledare att sluta stoppa huvudet i sanden och reformera Europeiska unionen.  

Verhofstadt: "Brexit-omröstningen är en politisk jordbävning. Europeiska rådets reaktion, som bara fokuserar på bättre genomförande, är chockerande. När kommer EU:s regeringar att inse att ni inte kan försvara detta Europa längre? Europa behöver reformeras och ett nytt projekt bör presenteras för folket.

”EU-medborgare är inte emot Europa, de är emot detta Europa. Ett Europa som har blivit en expert på lagstiftning om exakta mått och färger på ett paket cigaretter, mängden vattentoaletter som spolas eller om nivån på subventioner som fotbollsklubben kan få från sin lokala regering.

”Människor vill ha ett Europa som kan hantera de stora kriser vi står inför idag. Vad de vill är en europeisk gräns- och kustbevakning och en europeisk asyl- och migrationspolitik för att hantera migrationskrisen. en europeisk underrättelseskapacitet för att bekämpa terrorism, en europeisk regering för att säkra euron och en europeisk armé för att skydda våra gränser.

"I dag sömngångar vi mot en katastrof, mot ytterligare 27 folkomröstningar som avslutar Europeiska unionen.

"Så, låt oss inte vara naiva. En lös sammanslutning av nationalstater baserad på enhällighetsregeln kommer aldrig att kunna leverera avgörande resultat. En reform av unionen behövs och vi behöver den nu.

"Unionen måste förändras, annars kommer den att dö."

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend