Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Maryam Rajavi till #FreeIran-samling i Paris: "Ett år efter kärnkraftsavtalet misslyckas båda fraktionerna med att rädda, iransk regim på väg att störtas"

DELA MED SIG:

publicerade

on

indexTalar till en stor sammankomst av exiliranska i Paris den 9 juli, Befria Iran, den tillträdande iranska motståndspresidenten Maryam Rajavi presenterade en bedömning av den prästerliga regimens situation ett år efter undertecknandet av kärnkraftsavtalet och sa: "Regimens högsta ledare Ali Khamenei insåg att hans regims överlevnad var hotad. För att rädda regimen, han beslöt till slut att dra sig tillbaka med ett åtminstone tillfälligt övergivande av regimens kärnvapenprogram. Ändå kunde krisen som uppslukade regimen inte hållas tillbaka. Tvärtom förvärrades den och kastade regimen ännu djupare in i det syriska krigets gräv.

"Under det senaste året sedan kärnkraftsavtalet ingicks har många av sanktionerna hävts och oljeexporten ökat. Men de resulterande intäkterna satte fart på lågorna i Syrienkriget. Även med några av de mest uppmuntrande internationella möjligheterna och obefogade västerländska eftergifter Till regimens förfogande gick ekonomin djupare in i recession.

"Finans- och banksystemet är i konkurs och fabriker stängs som fallande höstlöv. Fraktionen ledd av Hashemi Rafsanjani och Hassan Rouhani som såg avtalet som en klättrande stege för att få ytterligare maktandel föll med huvudet först. Västerländska regeringar och företag drömmer om av en gömd gyllene möjlighet i Iran, ställdes istället inför vraket som lämnats av velayat-e faqih (absolut präststyre).

"Under denna period intensifierades förtrycket. Våra kurdiska, arabiska och baluchiska landsmän och anhängare av olika trosriktningar utsattes för mer förtryck och diskriminering. Antalet avrättningar steg till två till tre gånger så många som under Mahmoud Ahmadinejads period.

Iran

"På grund av ett explosivt allmänt missnöje och existensen av en kapabel och vaksam alternativ styrka, befinner sig regimen utsatt för faran att störtas. Det är inte utan anledning som bara fem dagar före ert stora möte i Paris beställde regimen missilen. attack mot Camp Liberty. Detta var en reaktion på iraniernas mottagande av denna sammankomst, och en ytterligare indikation på regimens rädsla för att störtas."

Rajavi tillade: "Under det senaste året lyckades båda fraktionerna inte hitta ett sätt att bevara regimen. Det bevisades återigen att det inte finns någon lösning inom regimen och den lösning som erbjuds av Irans nationella motståndsråd, nämligen störtandet av den härskande teokratin är den mest livskraftiga. Med ett ord säger det iranska folket att velayat-e faqih-regimen måste störtas i sin helhet, med alla dess fraktioner.

"Det var många som antog att kärnkraftsavtalet skulle skapa lugn i regionen. Men istället förde det med sig tunnbomber och släppte 70,000 XNUMX medlemmar av Islamiska revolutionsgardet (IRGC) på folket i Syrien. Det resulterade i etnisk rensning av sunniter av terroristen. Quds Force i Irak Och det ledde till att extremism spreds under islams fana i hela regionen.

Annons

"Mullorna och Daesh (ISIS) läser från samma manus. Båda motsätter sig islams orörda läror. De har ett liknande modus operandi när det kommer till barbari och vildhet. De måste lita på varandra för att överleva. Av denna anledning , så länge som regimens ockupation av Syrien, Irak och Jemen fortsätter kan man inte konfrontera Daesh effektivt. Tyvärr motiveras idén om praktisk samordning med den iranska regimens terrorist Quds Force under förevändning att konfrontera Daesh. Jag varnar för att all tystnad gentemot ett sådant tillvägagångssätt eller något samarbete med mullorna gör det möjligt för dem att begå folkmord och att inkräkta på den nationella suveräniteten för länder i regionen.

"USA:s politik mot Iran, och följaktligen på Mellanöstern, har hoppat från ett misstag till ett annat: från idén om att bemyndiga falska moderater inom regimen till att svartlista Irans People's Mojahedin Organization (PMOI/MEK), till att förbli tyst gentemot- till upproret i Iran 2009. Denna politik har möjliggjort den religiösa diktaturen, har lett till olycka för våra nationer och andra kriser för USA

"Denna politik kan korrigeras genom en lösning som är det enda effektiva alternativet, och den mest oumbärliga och uppnåbara lösningen: det iranska folkets rätt att störta den religiösa diktaturen och uppnå frihet och demokrati måste erkännas. Denna lösning gynnar inte bara det iranska folket. Det innebär också ett genombrott för regionen och för världen."

Länk till video av Maryam Rajavis tal.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend