Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

#China Ratificerar FN TIR-konventionen med nya handelsutsikter med tanke

DELA MED SIG:

publicerade

on

shutterstock_283143899Folkrepubliken Kina har blivit det 70:e landet att ratificera FN:s TIR-konvention, den globala standarden för internationell frakttulltransitering. 

Kinas ratificering är ett viktigt steg för att förbättra land- och multimodala transporter mellan Asien och Europa, och ett tecken på landets stadiga integration i globala transport- och handelsnormer.

TIR-systemet kommer i synnerhet att stödja Kinas bälte- och väginitiativ, som syftar till att öka handel, utveckling och samarbete längs forntida sidenvägsrutter.

"Jag är glad över att välkomna Kina till TIR-familjen av nationer. Detta är ett viktigt steg för att harmonisera standarder och öka transport, handel och utveckling över hela den eurasiska landmassan, säger IRU:s generalsekreterare Umberto de Pretto.

"IRU har varit en stark anhängare av Kinas Bälte- och väginitiativ, och vi kommer att fortsätta arbeta nära med den kinesiska regeringen och näringslivet när vi nu riktar vår uppmärksamhet mot att implementera TIR-systemet," tillade de Pretto.

TIR-operativa länder runt Kina, inklusive Afghanistan, Kazakstan, Kirgizistan, Mongoliet, Ryssland och Tadzjikistan, kommer också att få ett uppsving för transport och handel när systemet blir operativt i Kina. Pakistan implementerar också för närvarande TIR efter sin egen ratificering av konventionen förra året.

”Kinas anslutning till TIR-konventionen kommer att öppna nya effektiva och snabbare transportmöjligheter och transportvägar mellan Kina och Europa. Det kan bli en verklig game changer för internationell handel och är ett starkt bidrag till den kinesiska visionen för Belt and Road Initiative, säger UNECE:s verkställande sekreterare Christian Friis Bach.

Annons

"Vi välkomnar Kina varmt till TIR-konventionen och ser fram emot att arbeta nära Kina och alla TIR-avtalspartner för att omvandla detta beslut till starka möjligheter för handel, transport och ekonomisk tillväxt", tillade han.

Världens enda universella tulltransiteringssystem och en av de mest framgångsrika internationella transportkonventionerna, TIR gör gränsövergångar snabbare, säkrare och effektivare, minskar transportkostnaderna och främjar handel och utveckling. FN:s generalsekreterare har bekräftat att TIR-konventionen kommer att träda i kraft i Kina den 5 januari 2017.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend