Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

EU och Kina bör intensifiera samarbetet kring #5G

DELA MED SIG:

publicerade

on

maxresdefaultEuropeiska unionen bör intensifiera samarbetet med Kina inom 5G-mobilteknik, sade Luigi Gambardella, ordförande för ChinaEU, en företagsledd förening som syftar till att förbättra affärssamarbete och investeringar inom telekom- och högteknologisfärerna. skriver Shuai Rong (Xinhua).

“ICT (Information and Communications Technology) is a global industry and 5G is a promising area for international co-operation. I think the co-operation from the outset between China and Europe on 5G matters should be essential for the EU’s 5G strategy,” Gambardella told Xinhua in a recent interview.

“China is the largest market for internet in the world and it will definitely take a leading role in global 5G development in the next decades. The first to ally with China will not only take a bigger piece of cake in the market share, but also grasp the chance to stand at the top and develop its own 5G and capability at a faster speed than the EU could do on its own or with other, less committed, partners,” said Gambardella.

Han föreslog att tre konkreta åtgärder borde vidtas av EU när man söker samarbete med Kina.

Som ett första steg sa Gambardella att EU borde utforska synergier mellan Kinas och EU:s 5G-politik.

Kina har fäst stor vikt vid 5G i sin nationella femårsplan (2016-2020) och har satt upp målet om kommersialisering av 5G till 2020, medan EU ser fram emot att överväga tidig utbyggnad av 5G inom samma tidsfrist.

“Since the two sides want to move at the same pace, it is more efficient and reciprocal to work together and help each other where there is overlapping ambition,” he said.

Annons

För det andra bör de två utföra gemensam forskning och spår på 5G, tillade han. Han sa att de ledande kinesiska telekomleverantörerna vidtog banbrytande åtgärder för att leda trenden. Till exempel arbetar ZTE för närvarande på en pre-5G-teknik och har redan påbörjat sina pre-5G-försök i Kina. Resultatet kommer inom kort att delas eftersom ZTE siktar på att rulla ut denna teknik i Hangzhou under det kommande G20-toppmötet i september.

“Therefore, Europe should maintain privileged relations with Chinese partners and promote joint actions both in the field of research and in the trials. Further ‘concrete joint initiatives’ should be put in place step by step, such as the first ‘Full 5G Cities’, that could be initially located in Europe and in China,” he said.

The third step, according to Gambardella, it’s necessary to set up a joint China-EU digital fund. The fund should support and invest in small and medium-sized EU and Chinese 5G enterprises which are passionate about expanding their businesses in each other’s market, said Gambardella.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend