Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Terrorism: Tyskland att presentera rad säkerhetsåtgärder efter juli attacker

DELA MED SIG:

publicerade

on

victims_of_terrorismGermany’s interior minister will propose a raft of new security measures, including speedier deportations of foreign nationals, following a spate of attacks in July that shook the nation, German media reported on Wednesday (10 August), skriver .

I fem separata attacker från 18 juli till 26 juli dödades 15 människor och dussintals skadades. Två av attackerna hävdades av Islamiska staten och tre av attackerna var asylsökande.

Inrikesminister Thomas de Maiziere kommer att tillkännage de nya åtgärderna på torsdag och planerar att få dem antagna under den nuvarande valperioden, citerade tidningen Koelner Stadt-Anzeiger enligt koalitionskällor.

This would mean the proposal becoming law before Germany’s next federal election, due in autumn 2017.

The new measures include speeding up deportations of foreign potential attackers and criminals and the introduction of a new reason for deportation: “danger to public safety”, the Bild daily reported, citing security sources.

En talesman för inrikesministeriet avböjde att kommentera men sa att de Maiziere skulle presentera sina planer på torsdag.

Under det senaste året har Tyskland tagit emot mer än en miljon migranter och flyktingar, de flesta muslimer som flyr från konflikter eller fattigdom i Mellanöstern, Afghanistan och Afrika, vilket väckt rädslan bland vissa tyskar för ett ökat hot från islamistiska militanter.

Annons

Koelner Stadt-Anzeiger sa att den nya lagstiftningen också skulle underlätta datalagring och begränsa hur länge migranter vars asylansökningar har avslagits kan stanna i Tyskland.

Den föreslagna lagen skulle också kunna tillåta läkare i vissa fall att bryta sekretessen och informera myndigheterna om deras patienter anförtrodde dem om några planerade brott, rapporterade Bild. Ordföranden för det tyska läkarförbundet avvisade bestämt denna idé.

Åtgärderna bygger på en niopunktsplan för att förbättra säkerheten som meddelades av förbundskansler Angela Merkel i kölvattnet av attackerna, sade tidningen.

Separately, the interior ministers of Germany’s federal states belonging to Merkel’s Christian Democrats (CDU) and her Bavarian allies, the Christian Social Union (CSU), have put forward a list of 27 demands to improve Germany’s security.

De inkluderar att anställa ytterligare 15,000 2020 poliser till XNUMX och bättre videoövervakning vid transportnav och offentliga platser, enligt en kopia av utkastet till dokumentet som Reuters har sett.

The ministers also call for a ban on the full body veil for women and revoking laws that allow for dual nationality – measures that are likely to prove controversial.

The demands ahead of a meeting of the state ministers and de Maiziere on 18 August will put additional pressure on Merkel’s government to tighten security legislation.

The spokesman for the federal Interior Ministry said the document, which is called the ‘Berlin declaration’, is still under consultation.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend