Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#WTO bekräftar # Rysslands importtull bryter mot WTO: s regler

DELA MED SIG:

publicerade

on

http://www.wto.org/english/forums_e/public_forum10_e/public_forum10_e.htmSmakämnen Världshandelsorganisationen har bekräftat att ryska importtullar på papper, kylskåp och palmolja bryter mot dess regler, efter tvistlösningsförfarandet aktiverad av EU.

Importtullarna överstiger de som Ryssland gick med på när landet gick med i WTO. Detta är det första fallet som någonsin avgjorts i WTO mot Ryssland. Trots att Ryssland varit medlem i WTO sedan augusti 2012 har Ryssland ännu inte uppfyllt några av sina åtaganden som gjordes före anslutningen.

Detta inkluderar en av WTO:s mest grundläggande regler, enligt vilken dess medlemmar inte får tillämpa tullar som överstiger de "bundna satser" som de förbinder sig till i sina respektive scheman. WTO-panelen var helt överens om att Rysslands tullar på papper, kylskåp och palmolja är oförenliga med dess WTO-åtaganden.

Mer information om GD Handel webbsajt.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend