EU måste vara aktiv för att försvara de mänskliga rättigheterna i Saudiarabien, Bahrain och Kuwait "

piskALDE-ledamöterna har uttryckt sin oro över den förvärrade situationen för mänskliga rättigheter i Saudiarabien, Bahrain och Kuwait. Myndigheterna i Bahrain utförde nyligen tre avrättningar, vilket avslutade ett sjuårigt moratorium för dödsstraffet, medan sju personer utfördes i Kuwait.

I Saudiarabien, familjen av Saudi bloggaren Raif Badawi, vinnare av 2015 EP Sacharovpriset för tankefrihet, har inga nyheter om hans hälsa. Raif Badawi dömdes till tio års fängelse och tusen piskrapp för "förolämpat islam genom elektroniska kanaler" och "gå bortom lydnad".

De mänskliga rättigheterna upprepade gånger brutit i Saudiarabien. ALDE ledamöterna överens om att EU måste följa de mänskliga rättigheterna situationen i regionen nära och bli mer aktivt. Det är därför ALDE ledamöter tycker att det är viktigt att oberoende övervakare ges tillgång till de tre länderna.

MEP Petras Auštrevičius (liberala rörelsen i Litauen), ALDE samordnare i underutskottet för mänskliga rättigheter, sade Europaparlamentet bör överväga att skicka en undersökningsgrupp till den arabiska halvön: "Det är otänkbart att i modern tid, Raif Badawi, pristagaren Europeiska Parliament'sSakarov's Priset för tankefrihet i 2015, är fortfarande i fängelse. Jag tror att det är viktigt att delegationsbesök Europeiska Parliament's denna modiga whistle-blower att ta reda på om hans tillstånd och att diskutera andra angelägna uppgifter om mänskliga rättigheter med saudiska myndigheterna så snart som möjligt. "

ALDE MEP, Marietje Schaake (D66, Nederländerna), medlem av delegationen för förbindelserna med Arabiska halvön, tillade: "De avrättningar som genomförs i Bahrain är ett djupt regressivt steg. Frågor kvarstår om domarna fick en rättvis rättegång. Två andra personer, Mohammad Ramadan och Hussein Moosa, är fortfarande på förestående risk för verkställighet. Dödsstraffet måste dömas, alltid och överallt. Mänskliga rättigheter situationen i Saudiarabien är lika oroande. Ett faktauppdrag är nödvändigt för att lära sig mer om detaljerna på marken. "

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , , , , , , , , ,

Kategori: En framsida, EU, Europaparlamentet, kuwait, Saudiarabien

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *