Anslut dig till vårt nätverk!

skydd av barn

Försvinnande av #migrantbarn: ALDE kräver tydligt engagemang från EU-kommissionen och medlemsländerna

DELA MED SIG:

publicerade

on

saknade migranterPå begäran av ALDE-gruppen höll EU-parlamentet idag (1 mars) en debatt om de åtgärder som behövs för att ta itu med försvinnandet av invandrarbarn i Europa. Enligt Europol har minst 10,000 XNUMX migrant- och flyktingbarn försvunnit efter att ha anlänt till Europa. ALDE-gruppen uppmanar kommissionen att lägga fram en europeisk politisk ram för att stärka skyddssystemen för flykting- och invandrarbarn, särskilt för ensamkommande minderåriga.


ALDE-ledamoten Hilde Vautmans, författare till frågan till EU-kommissionen, sa: "Det är synd att varken kommissionen eller medlemsländerna tar sitt ansvar för dessa utsatta och unga individer."
"Europeiska kommissionen måste hålla sitt löfte och införa en stark handlingsplan för alla invandrarbarn för att förhindra och reagera på deras försvinnande."
”Migrantbarn måste behandlas som barn och få samma vård och skydd som vårt eget. Detta kräver anständiga levnadsvillkor utan frihetsberövande, snabba asyl- och familjeåterföreningsförfaranden, samt systematisk rapportering av försvinnanden, och identifiering och effektivt samarbete mellan medlemsländerna och alla relevanta aktörer.”
”Vi måste alla ta vårt ansvar och intensifiera omplaceringen av dessa barn. Om inte kommer de att förbli i händerna på smugglare.”

Nathalie Griesbeck, ALDE LIBE-koordinator, tillade: "Det har redan gått ett år sedan EUROPOL tillkännagav försvinnandet av 10,000 XNUMX migrantbarn i Europa och ändå har nästan ingenting gjorts.”

"Lösningar finns: nationella myndigheter måste identifiera och registrera varje enskilt migrantbarn. De bör också ge dem en handledare som följer med dem och förse dem med mottagningsfaciliteter av hög kvalitet."
”Det här är enkla och genomförbara lösningar. Men för att få dem på plats behöver vi politisk vilja som för närvarande saknas otroligt mycket idag. Verkligheten är skandalös och skamlig: medlemsländerna är inte villiga att samarbeta. De respekterar inte sina åtaganden, de respekterar inte europeisk lagstiftning och de tillämpar inte omlokaliseringssystemet. Jag fördömer starkt, inte EU:s passivitet, utan medlemsländernas förlamning och hyckleri.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend