Anslut dig till vårt nätverk!

Aviation / flygbolag

Första #Boeing 737 MAX familjemedlem på rätt spår för kundleveranser under de kommande månaderna

DELA MED SIG:

publicerade

on

boeing-737-max-1024x298Boeing (NYSE: BA) meddelade idag att US Federal Aviation Administration (FAA) har certifierat 737 MAX 8-flygplanet för kommersiell trafik. Boeing är nu i slutskedet av förberedelserna för den första leveransen av 737 MAX 8 till kunder under de kommande månaderna.

För att få certifiering för 737 MAX 8 genomförde Boeing ett omfattande testprogram som började för drygt ett år sedan med fyra flygplan, plus mark- och laboratorietester. Efter en rigorös certifieringsprocess beviljade FAA Boeing ett ändrat typcertifikat för 737 MAX 8, vilket verifierade att designen överensstämmer med erforderliga flygregler och är säker och pålitlig.
"Denna certifiering är ett sant bevis på hela vårt MAX-teams engagemang och engagemang under hela processen, från flygplansdesign till flygtestning", säger Keith Leverkuhn, vicepresident och general manager för 737 MAX-programmet, Boeing Commercial Airplanes. "Renton-teamet ser fram emot att leverera överlägsen effektivitet, tillförlitlighet och design till våra kunder när de börjar ta emot sina 737 MAX-flygplan under de närmaste månaderna."
737 MAX 8 är den första i familjen som utvecklats och möter kundernas efterfrågan i hjärtat av engångsmarknaden. 737 MAX 8 minskar bränsleförbrukningen och CO2-utsläppen med ytterligare 14 % jämfört med dagens mest bränsleeffektiva flygplan med en gång.
Flygplansfamiljen 737 MAX är designad för att erbjuda kunderna exceptionell prestanda, flexibilitet och effektivitet, med lägre kostnader per säte och ett utökat räckvidd som kommer att öppna upp för nya destinationer på marknaden för enkelgång. MAX 8 och 9 kommer under 2019 att följas av den mindre MAX 7 och högre kapacitet MAX 200, medan studier och diskussioner fortsätter med kunderna om hur familjen ska växa.
737 MAX innehåller den senaste teknologin CFM International LEAP-1B-motorer, Advanced Technology-vingar och andra förbättringar för att leverera högsta effektivitet, tillförlitlighet och passagerarkomfort på engångsmarknaden. Det är det snabbast sålda flygplanet i Boeings historia, med mer än 3,600 83 beställningar hittills från XNUMX kunder över hela världen.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend