Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Tusk reappointment: ‘Kaczynski and Szydlo are doing a major disservice to their own country and its citizens’

DELA MED SIG:

publicerade

on

Donald TuskI en kommentar om den polska regeringens motstånd mot återutnämningen av Donald Tusk till ordförande för Europeiska rådet, sa EU-miljöpartiets medordförande Reinhard Bütikofer:
"Det är mycket olyckligt att den polska regeringen har beslutat att förvandla debatten om en andra mandatperiod för president Tusk till en politisk strid mellan Polen och dess grannar. Faran för en eskalering av denna konflikt riskerar nödvändiga steg mot en europeisk union som levererar bättre till sina medborgare. Antitysk propaganda från Warszawa kan inte dölja det faktum att Polen inte ens inom Visegradgruppen av EU-medlemsstater har lyckats övertyga sina partner. Den enkla slutsatsen måste vara att EU behöver Polen men Polen behöver också EU. Inget medlemsland ska försöka tvinga sin vilja på nästan alla andra. Herr Kaczynski och Ms Szydlo måste klättra ner från sitt träd. I en rationell analys måste de komma till slutsatsen att de gör en stor björntjänst mot sitt eget land och dess medborgare.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend