Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Läckta e-post avslöjar #Trump Backer och #Brexit ledaren Nigel Farage s långvariga band till Julian Assange

DELA MED SIG:

publicerade

on

Nigel-FarageLäckta e-postmeddelanden avslöjar Nigel Farage, som ledde pressen för Brexit och nu fungerar som en "inofficiell rådgivare" till president Donald Trump, har långvariga band till WikiLeaks grundare Julian Assange, skriver .

Farage besökte Ecuadors ambassad Torsdag (9 mars) där Assange har sökt asyl sedan 2012, men den tidigare ledaren för UK Independence Party berättade Buzzfeed han kunde inte komma ihåg vad han hade gjort i byggnaden bara några ögonblick tidigare.

E-postmeddelanden läckte till Business Insider show UKIP och andra Farage-ledda politiska grupper försvarade Assange efter att en europeisk arresteringsorder utfärdats mot honom i februari 2011 på anklagelser om sexövergrepp i Sverige.

"Hittills har UKIP London varit det enda brittiska politiska partiet som öppet stött Assanges kamp mot EAW och hans yttrandefrihet, och vi skulle väldigt gärna vilja fortsätta göra det", står det i ett mejl som skickats från Gerard Battens kontor, en UKIP parlamentsledamot, till Assanges advokat, Mark Stephens.

Andra e-postmeddelanden visar att Batten lovade att lägga fram en motion till stöd för Assange i Europaparlamentet, och UKIP erbjöd sig att hålla en gemensam presskonferens med Stephens i Bryssel.

En annan grupp ledd av Farage, Europe of Freedom and Democracy, lade sedan fram en motion som attackerade arresteringsordern som kränkande.

"Gäller Assange-fallet de påstådda brotten som begåtts eller handlar det om USA:s önskan att utlämna honom från ett följsamt europeiskt land?" frågade Batten andra riksdagsledamöter.

Annons

Batten kallade Europaparlamentet "föraktligt" för att ha stängt av en debatt om Assange-fallet, och UKIP-lagstiftaren sa till pro-Kremlin-sändaren RT att ansträngningarna att utlämna Assange var "legaliserade kidnappningar".

UKIP anordnade ett evenemang med medlemmar av House of Lords och Assanges advokat, och både Farage och en annan UKIP-ledare, Steven Woolfe, uttalade sig mot beslutet.

Farage har försvarat Assange från anklagelser om att han samarbetat med rysk underrättelsetjänst i hackningarna från Demokratiska nationella kommittén och Hillary Clintons kampanjtjänstemän.

Sean Spicer, Vita husets pressekreterare, avböjde att kommentera på torsdagen om Farage träffade Assange på uppdrag av Trump-administrationen.

Farages 40 minuter långa besök på ambassaden i London kom två dagar efter WikiLeaks publicerade en mängd dokument som beskriver i detalj hur CIA använder mjukvaruverktyg och tekniker som används för att hacka sig in i smartphones, datorer och internetanslutna tv-apparater.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend