Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

#Kina förespråkar #BRICS+-modell för öppet samarbete

DELA MED SIG:

publicerade

on

brics-1-1024x367BRICS-medlemmar bör inleda mer uppsökande dialog för att gynna fler parter med sitt samarbete, främja en "BRICS+"-modell för öppet samarbete och inrätta en mer brett baserad syd-syd-samarbetsplattform för gemensam utveckling av framväxande marknadsekonomier och utvecklingsländer, sa statsrådet Yang Jiechi nyligen när han uttryckte Kinas förväntningar på blocket, skriver Zhao Cheng från People's Daily.

Yang gjorde anmärkningarna vid det första sherpamötet av de 9th BRICS-toppmöte i Nanjing, Jiangsu-provinsen i östra Kina den 23 februari.

"BRICS-toppmötet 2017 kommer att hållas den 3-5 september i Xiamen i östra Kinas Fujian-provins”, förklarade rådmannen för världen vid mötet. Temat för årets evenemang kommer att vara "BRICS: Stronger Partnership for a Brighter Future".

Kinas president Xi Jinping, den 8th BRICS-toppmötet som hölls 2016 i den indiska staden Goa, uppmanade BRICS-medlemmarna att bygga "en gemenskap av gemensamma handlingar", och sa att de fem länderna inte bara delar gemensamma intressen, utan också måste gå framåt hand i hand.

Xis förslag klargjorde målet och riktningen för samarbetet mellan BRICS-länderna och levererade Kinas resolution att driva BRICS-länderna för framsteg och en större roll i globala angelägenheter.

Det nyss avslutade sherpamötet kartlade kursen och skildrade färdplanen för BRICS-samarbete, vilket lade en grund för förberedelserna av Xiamen-toppmötet.

Yang klargjorde också prioriteringarna i förberedelserna för toppmötet i Xiamen, och uppmanade BRICS-medlemmarna att förbättra enhet och samordning för att förbättra global styrning, fördjupa praktiskt samarbete för win-win-resultat, öka utbyten mellan människor för att vinna större folkligt stöd för BRICS-samarbetet. drift och stärka institutionsuppbyggnad och förbättra samarbetsplattformar.

Annons

New Development Bank och Contingent Reserve Arrangement är kända som två viktiga bärare för praktiskt samarbete mellan BRICS-länderna.

I framtiden förväntas de fem BRICS-länderna fortsätta att utnyttja potentialen för samarbete, identifiera mer sammanfallande intressen inom områden som handel och investeringar, liberalisering och underlättande, e-handel, finansmarknadsanslutningar, innovationsdriven utveckling och genomföra mer resultatinriktade samarbetsprogram som kan ge ekonomiska och sociala fördelar.

BRICS-gruppen omfattar Brasilien, Ryssland, Indien, Kina och Sydafrika. BRICS-samarbetsmekanismen etablerades 2006.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend