Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Parlamentet banar väg för #5G mobilt bredband

DELA MED SIG:

publicerade

on

phonehandclickstuff_1143"I dag godkände EU-parlamentet det slutgiltiga avtalet för att frigöra 700 MHz-spektrumbandet för mobilt bredband. Det här är ett steg som kommer att säkra europeisk konkurrenskraft och göra det möjligt för oss att dra full nytta av nästa generations 5G-mobilteknik", säger EPP-gruppens talesman Gunnar Hökmark, ledamot av Europaparlamentet.

Med anslutningshastigheter över 10 Gigabit per sekund och latens under 5 millisekunder, kommer 5G att möjliggöra en industriell transformation, koppla upp miljontals enheter samtidigt och stödja helt nya typer av applikationer som kopplar samman enheter och objekt.

Att samordna frisläppandet av frekvensbandet i alla medlemsländer är avgörande för att tillåta innovativa mobila tjänster, såsom distanssjukvård, smarta städer och uppkopplade bilar, att fungera i hela EU. Snabbt och pålitligt internet, och de nya mobila tjänster som kan utvecklas med det, är grundläggande både i vårt dagliga liv och för den ekonomiska utvecklingen i EU.

Kärnan i beslutet är att 700 MHz-bandet kommer att tilldelas för mobilt bredband 2020, medan de medlemsländer som av vissa tekniska eller ekonomiska skäl behöver skjuta upp, kommer att kunna göra det till 2022. Medlemsstaterna ska säkerställa tillgängligheten för sändningstjänster i sub-700-bandet fram till 2030 och de kan också kompensera direkta kostnader för slutanvändare, orsakade av migrering eller omfördelning av spektrumanvändning.

För närvarande används 700 MHz-bandet för tv-sändningar och trådlösa mikrofoner.

”700 MHz-bandet är avgörande för en utbredd 5G-utbyggnad över hela EU och jag är därför glad över att Europaparlamentet nu har godkänt den slutliga affären. Vi ser redan Kina, USA, Sydkorea och Japan ta steg mot att rulla ut kommersiell 5G med start redan 2018. Europa måste ligga i framkant av denna utveckling, och detta avtal markerar det första steget. Dessutom visar detta beslut att medlemsstaterna och Europaparlamentet erkänner att spektrumsamordning är ett måste om vi ska hänga med i den digitala utvecklingen och förbereda våra marknader för 5G. Detta kommer att bli allt viktigare för de kommande förhandlingarna om Koden”, avslutade Hökmark.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend